PROMETNA KOD ŽUPANJE

Pijan i pod zabranom vožnje skrivio smrt 16-godišnjakinje

16.03.2012 u 11:10

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći u Strošincima kod Županje, smrtno je stradala 16-godišnja djevojka, dok su četiri osobe ozlijeđene, izvjestila je jutros vukovarsko-srijemska policija.

Nesreća se dogodila sinoć oko 23 sata, a prouzročio ju je 24-godišnjak iz Strošinaca, koji je vozio pod utjecajem alkohola, s više od 1 promil, te za vrijeme trajanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Osobnim automobilom Citroen Saxo, županjskih registracija, alkoholizirani 24-godišnji vozač je na raskrižju u Poštanskoj ulici oduzeo prednost osobnom automobilu BMW 318, županjskih registracija, kojeg je vozio 51-godišnji muškarac iz Strošinaca.

Automobili su se sudarili te su sletjeli u odvodni kanal uz prometnicu, pri čemu je iz Citroena ispala 16-godišnja djevojka iz Strošinaca koja je preminula na mjestu nesreće, dok su 24-godišnji vozač Citroena i putnik u vozilu, 19-godišnjak iz Strošinaca, zadobili teške tjelesne ozlijede koje nisu opasne po život. Putnica u istom automobilu, 17-godišnja djevojka iz Strošinaca lakše je ozljeđena. Lakše je ozljeđen i vozač BMW-a.

Protiv 24-godišnjeg Strošinčanina koji je izazvao prometnu nesreću, policija je podnijela kaznenu prijavu.

O problemu vozača koji sve češće ignoriraju kaznu zabrane upravljanja vozilom te i unatoč njoj sjedaju za upravljače svojih automobila i ugrožavaju živote drugih sudionika u prometu, tportal je opširno pisao. Više o ovom opasnom trendu doznajte ovdje.