'NE BJEŽIMO!'

Peveci napravili nove putovnice

Bionic
Reading

S izradom novih biometrijskih putovnica Peveci nisu imali nikakvih problema, samo su se načekali, a Zdravko Pevec je poručio da ne bježi iz zemlje, otkriva Večernji list

Zahtjeve za nove holističke putovnice građani predaju već od ponedjeljka u svim policijskim postajama. Dosad je predano 112 zahtjeva za redovni postupak i još 109 zahtjeva za hitno izdavanje novih putovnica. Nove putovnice, piše Večernjak, od dosadašnjih se razlikuju po beskontaktnom čipu te omogućuju veću zaštitu od zloporabe i krađe identiteta. Upravo zahvaljujući beskontaktnom čipu policajci na granicama u svome sustavu mogu provjeriti nečiji identitet, a na zaslonu im se prikazuju i otisci prstiju. Cijena izrade u redovitom postupku iznosi 390 kuna, dok je cijena putovnice rađene po hitnom postupku 630 kuna. Izrada putovnica građanima je već dobrano potrošila živce.

'Dva sam se puta morao slikati jer sustav nije želio prihvatiti fotografiju. Ovo je strašno', požalio se jučer Karlo J.

Po nove putovnice u Petrinjsku su došli i supružnici Pevec.

'Ne bježimo iz zemlje. Moramo napraviti novu putovnicu jer u staroj više nema mjesta za žigove. Nasreću, imali smo sve potrebne dokumente i nije bilo problema sa slikama kao što su ih imali građani koji su bili u redu ispred nas', objasnio je novinarima Večernjeg lista Zdravko Pevec.