KREŠO BELJAK

'Petrov je propustio priliku da bude premijer - prvu i zadnju'

11.07.2016 u 15:41

Bionic
Reading

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a komentirao je izjave Mostovaca da su seljaci sa socijaldemokratima sklopili 'trgovačku koaliciju', ali i priče kako je SDP angažirao HSS samo da bi uništio Božu Petrova u Metkoviću.

'Napravili smo sve transparentno i ljudi koji glasaju za nas znat će za što glasaju. Mi ćemo unaprijed podržati Milanovića za premijera, dogovorili smo unaprijed i podjelu odgovornosti, a gospoda nek' ponovno idu kod javnog bilježnika i neka ponovno zamagljuju hrvatsku javnost, kao što su radili zadnjih godinu dana. Mislim da to ovog puta neće proći', kazao je Beljak prenosi N1

Upitan što ako tzv. Narodna koalicija ne uspije sastaviti Vladu, odnosno ako HSS i Stipe Gabrić Jambo budu prepreka u suradnji s Mostom Beljak je kazao kako je uvjeren da neće biti nikakva suradnja nego koalicija.

'Suradnja je riječ koju je gospoda izmislila da bi zamaglila svoj potpis da neće ni sa kim koalirati. Dakle, ako ne bude bilo dovoljno glasova bit će potrebna koalicija, ali ja sam uvjeren da će biti dovoljno i da ta gospoda ne mogu prodavati maglu velikom broju ljudi', pojasnio je Beljak.

Istaknuo je da ni u kom slučaju ne bi podržao Božu Petrova za premijera, ukoliko dođe do takve koalicije

'Naš koalicijski partner je SDP i uvjeren sam da će to tako biti. A Petrov je propustio svoju priliku da bude premijer prije nekoliko mjeseci i mislim da mu je to bila prva, jedina i zadnja prilika u životu', kazao je Beljak.

Na spekulacije da je suradnju s HSS-om SDP inicirao da bi preko Jamba uništio Petrova, Beljak je rekao da nitko nikoga ne može uništiti sa strane.

'Svaki lokalni čelnik se može uništiti jedino sâm. Kad idete na izbore, iza vas je četverogodišnji rad, koji birači ocjenjuju. Ako Most izgubi u Metkoviću, neće im nitko biti kriv osim njih samih, kao što je i Jambo sam kriv što je izgubio izbore od istih tih ljudi', zaključio je.