BAKLJADA U METKOVIĆU

Petrov i Grmoja dočekani kao heroji: 'Obraz se ne može platiti'

05.05.2017 u 23:08

  • +2

Doček u Metkoviću

Izvor: Cropix / Autor: Denis Jerkovic / CROPIX

Bionic
Reading

Nakon burnog tjedna u Vladi, Saboru i općenito na hrvatskoj političkoj sceni Mostovci Božo Petrov i Nikola Grmoja su se u petak navečer vratili u rodni Metković. Tamo im je dio sugrađana organizirao doček, a snimatelj Nove TV s terena javlja da se na dočeku okupilo oko 350 sugrađana čelnika Mosta

Mostovce je dio Metkovčana dočekao u samom centru grada, a smatraju ih svojim herojima. Mnogi od njih imaju majice s natpisima 'Samo je Metković bitan'. I Nikola Grmoja i Božo Petrov zahvalili su se na podršci sugrađanima koji su ih dočekali, istaknuvši kako je 'ovo znak da Metković cijeni ono što su napravili', izvještava Dnevnik Nove TV.

'Možete sve imati, ali san se ne može platiti. Obraz se ne može platiti', rekao je Petrov okupljenima, popraćen pljeskom.

Petrov je prethodno, gostujući u Dnevniku Nove TV, na pitanje je li izbor Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora njegov politički poraz, odgovorio da on uopće nije morao podnijeti ostavku.

'Smatram da je taj čin moje ostavke jedina mogućnost da obranite dostojanstvo Hrvatskog sabora nakon svega onog što je HDZ napravio zadnjih tjedan dana', rekao je Petrov.

Ustvrdio je da je ono što se dogodilo u petak, kada se vidjelo da su među zastupnicima koji su podržali Jandrokovića i oni koji su 48 sati prije toga govorili protiv ministra financija Zdravka Marića i HDZ-a. 'Danas su se okrenuli, danas su za HDZ. Onda je mislim jasno što je HDZ radio ovih 48 sati', kazao je Petrov. 

Upitan da bude konkretan, predsjednik Mosta rekao je da 'oni kažu nije bilo ničeg drugog osim razgovora'. Sumnja li on da je bilo nečeg drugog? 'Mislim zar je logično da će netko tek tako izgubiti obraz, je li vi mislite da će gospodin Lacković tek tako se okrenuti na peti i reći danas sam za ove, sutra sam za ove. Ili će to napraviti gospodin Tomislav Saucha', odgovorio je Petrov.

Konkretno, HDZ optužuje 'zato što su u potpunosti s ovim izigrali povjerenje svih birača koji su im dali glas za prošle izbore'. A misli li da tu ima posla i za DORH? 'Pa neka, ako se DORH odluči istražiti, neka istraži, pa neka porazgovara sa svima', rekao je Petrov.

Odgovarajući na pitanje o lokalnim izborima, podsjetio je da je Most od početka govorio da će strogo razlikovati lokalnu i državnu razinu u odnosu na HDZ.

'Ali u trenutku kada Andrej Plenković kaže da je lojalnost to ako mi podržimo Zdravka Marića, što nije lojalnost, što je čista ucjena, onda mi nemamo više o čemu razgovarati. Nisam ja taj koji je povukao prvi korak. On je žrtvovao kompletno sve, kompletnu Vladu, izbušio je doslovno svoj dignitet', zaključio je Petrov.

Cijeli razgovor možete vidjeti ovdje.