arsen Bauk

'Da je netko tražio let na Mjesec, HDZ bi potpisao'

05.05.2017 u 20:36

Bionic
Reading

Arsen Bauk iz SDP-a i HDZ-ov Branko Bačić bili su gosti HRT-ove teme dana u kojoj su prokomentirali krizu vlasti i događaje u hrvatskome Saboru

Bačić je rekao da se zavladalo zatišje te da se Vlada može okrenuti gospodarskim temama, tj. onome zbog čega je imenovana, a to je prema Bačiću – gospodarski rast.

'Opcija prijevremenih izbora će se spominjati dok se na formira stabilan parlamentarna većina. U Europi je naša većina najnestabilnija. Imamo nedorečene propise kao što je Poslovnik Sabora. To je uzrokovalo velike tenzije na relaciji HDZ – Most', rekao je Bauk i apelirao na dogovaranje jasnih procedura.

Bačić je komentirao i zahtjeve Željka Glasnovića , koji je podržao HDZ uz uvjet isplate zaostalih mirovina članovima HVO-a: 'Te dodatke treba isplatiti pripadnicima HVO-a, vodit će se i rasprava u Saboru o dijaspori. No neće koštati koliko smo čuli'.

Bauk je sporazum prokomentirao riječima: 'Da je netko tražio da Hrvatska ima posadu za let na Mjesec, HDZ bi to potpisao. Imam dvojbu je li to Plenković trebao potpisati kao šef Vlade ili HDZ-a, ali to je sad manje bitno'.

Što se predlaganja novih ministara tiče, Bačić je rekao kako se njihova imena mogu očekivati nakon prvog kruga lokalnih izbora te kako s njihovim predlaganjem ne treba odugovlačiti. Zaključno, Bauk je podsjetio da smo u protekloj Vladi ministra branitelja čekali tri mjeseca.