sve je moguće

Jandroković: Razgovarat ćemo o ministrima iz drugih političkih opcija

05.05.2017 u 20:31

Bionic
Reading

Novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ustvrdio je da će politička vlast u Hrvatskoj funkcionirati dobro, iako 76 glasova koji su mu osigurali mandat pripadaju raznolikom mnoštvu političkih stranaka, koalicija i nezavisnih zastupnika. 'Organizirali smo se u skladu s procjenom da je Republici Hrvatskoj u ovom trenutku najvažnija stabilnost', rekao je Jandroković gostujući u Dnevniku Nove TV. Upitan hoće li u Vladi biti mjesta za ministre iz drugih političkih opcija, odgovorio je da se o tome još nije razgovaralo, ali hoće u idućim danima i tjednima

'Svi oni koji su danas dali svoj glas za predsjednika Sabora procijenili su da je stabilnost parlamentarne većine, a nakon toga vjerujem i nakon lokalnih izbora, imenovanje novih ministara prioritet i da partikularni interesi pojedinih stranaka ne mogu biti ispred sveukupnih nacionalnih interesa', kazao je Gordan Jandroković za Dnevnik Nove TV. 

Na pitanje Mislava Bage jesu li 'veće stranke' koje su ga podržale, poput SDSS-a ili HSLS-a, već naznačile da žele imati svoje ljude u Vladi, Jandroković je odgovorio da se o tome još nije razgovaralo.

'To razdoblje je tek pred nama i vjerujem da ćemo uspješno okončati i te pregovore i nakon lokalnih izbora imati nove ministre u novoj Vladi', rekao je predsjednik Sabora. U međuvremenu, premijer Plenković iz Beča je poručio da će novi ministri biti predstavljeni nakon lokalnih izbora.

Bago se pozvao na činjenicu da njegov sugovornik spada u uži krug ljudi premijera Andreja Plenkovića, te ga je pitao hoće li to biti HDZ-ova Vlada ili će tamo biti mjesta i za ministre iz drugih političkih opcija.

'U ovom trenutku ne mogu vam točno odgovoriti na to pitanje jer o tome još nismo razgovarali. Dakle, razgovarat ćemo u idućim danima i idućim tjednima. Tada će sve biti jasno. U ovom trenutku je bilo važno dobiti 76 glasova za novog predsjednika Hrvatskog sabora. To smo ostvarili. Sjetite se, prije nekoliko dana postavljena su brojna pitanja, mi smo u raspravi u Hrvatskom saboru obranili ministra financija Zdravka Marića. Isto tako, nakon 79 potpisa za smjenu predsjednika Sabora Bože Petrova. To se dogodilo i danas. Iako je bilo dosta nevjerice pokazali smo da imamo parlamentarnu većinu i izabrali novog predsjednika Sabora', odgovorio je Jandroković.

Razgovor Mislava Bage i Gordana Jandrokovića možete pogledati ovdje.