šef mosta

Petrov: Ako se sad ne provede referendum, sav onaj kaos, ludilo koje se događalo, dvostruka pravila i igre ponovit će se ujesen

06.04.2022 u 20:02

Bionic
Reading

Most traži da se u Ustav unese pojam 'epidemije' kao elementarne nepogode te da se ubuduće u Saboru dvotrećinskom većinom mogu ograničavati ljudska prava. Traže i ukidanje COVID potvrda koje se sada koriste samo u zdravstvu i na izlasku iz Hrvatske

'Što se tiče referenduma, idemo pričekati odluku famoznog Ustavnog suda. Taj sud ne pripada pravosuđu, u njemu nisu suci, u njemu su ustavnopravni stručnjaci neki, a neki su prekaljeni političari iz redova HDZ-a i SDP-a', rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov gostujući u Dnevniku Nove TV.

Dodao je kako je 'to političko tijelo' u kojem 'sjede političari mahom iz HDZ-a i SDP-a koji će donositi odluku'.

'Ove dvije referendumske inicijative su inicijative za budućnost. Ako se sad ne provede referendum, sav onaj kaos, ludilo koje se događalo dvije godine i dvostruka pravila i dvostruke igre ponovit će se ujesen', objasnio je Petrov.

Za ograničavanje ljudskih prava Most traži dvotrećinsku većionu u Saboru.

'Apsolutno svaka zemlja će, u trenutku kad ograničava prava i slobode, za to tražiti širi konsenzus. U Italiji se u vrijeme COVID-a definiralo krizno stanje. Parlament je izglasao krizno stanje', rekao je Petrov te dodao kako u našem Ustavu imamo vrlo jasno definiran upravo taj pojam. 

'Ustavnopravni stručnjaci koji danas govore kako je nepotreban ovaj referendum - iste stvari su govorili 2014. godine', istaknuo je.