nakon sastanka

Most ima kandidata za splitskog gradonačelnika, Ramljak neće na izvanredne izbore

06.04.2022 u 17:55

Bionic
Reading

Most će na izvanrednim izborima u Splitu imati svog kandidata za gradonačelnika, a gradska vijećnica Nezavisne liste Ramljak-Mamić Branka Ramljak neće sudjelovati na tim izborima, rečeno je u srijedu nakon sastanka predstavnika klubova vijećnika s gradonačelnikom Ivicom Puljkom

Na sastanku se raspravljalo o izvanrednim izborima u Splitu.

"Mi ćemo imati svojeg kandidat za gradonačelnika Splita koji će biti iz našeg najužeg tima i uskoro ćemo objaviti njegovo ime," izjavio je novinarima Mostov gradski vijećnik Josip Markotić.On je pozvao građane Splita na što veću izlaznost na izvanrednim izvorima rekavši kako dobra izlaznost ide u prilog Mostu.

U sadašnjem sazivu splitskog Gradskog vijeća, Most ima tri vijećnika. Markotić je izvijestio novinare da su sve troje vijećnika danas podnijeli ostavke i ovjerili ih kod javnog bilježnika.

Branka Ramljak gradska vijećnica Nezavisne liste Ramljak-Mamić rekla je novinarima kako dvoje vijećnika te liste neće podnositi ostavke jer će se i bez njihove ostavke moći dostići broj od 16 ostavki vijećnika, koliko je, od ukupno 31 vijećnika, potrebno za natpolovičnu većinu da se raspusti splitsko Gradsko vijeće i organiziraju novi izbori.

Na upit bi li opet prihvatila ponudu da bude povjerenik Vlade za grad Split pošto je u toj ulozi već bila jednom, kada ju je u travnju 2017. Vlada RH imenovala za svoju povjerenicu u Splitu, ona je odgovorila niječno.

"Ne mogu to prihvatiti ne zato što ne bih htjela, nego sam gradska vijećnica i dio sam ove političke garniture i ne bi bilo korektno i moralno da prihvatim ulogu povjerenice Vlade RH. U vrijeme kada sam bila vladina povjerenica, to je za mene bilo kvalitetno razdoblje", kazala je Ramljak.

Dodala je kako su je o tomu već pitali neki gradski vijećnici.

Ramljak je također rekla da svojim gotovo 4.000 glasača, koji su je poduprli na lanjskim lokalnim izborima, neće predložiti za koga će glasovati na izvanrednim izborima, na kojima ona neće sudjelovati.

SDP-ov gradski vijećnik Davor Matijević rekao je novinarima kako će dvoje SDP-ovih gradskih vijećnika podnijeti ostavke na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Gradska vijećnica platforme Možemo! Tamara Visković izvijestila je da je jutros podnijela ostavku.