VINKOVAČKI SLUČAJ RITZ

Petorici dvije godine zbog ubojstva mladića

20.09.2010 u 14:49

Bionic
Reading

Na Općinskom sudu u Vukovaru u ponedjeljak je presuđeno 11-orici mladića s vinkovačkog područja koji su optuženi za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom Josipu Klasniću iz Andrijaševaca

Sudac za mladež Davorin Smičić donio je odluku da se petorici mladića izrekne kazna maloljetničkog zatvora u trajanju dvije godine, dok će preostala šestorica biti upućena u odgojni zavod.

Ta mjera bi im, nakon pravomoćnosti presude i mišljenja Centra za socijalnu skrb, mogla trajati od šest mjeseci do tri godine.

Optužnica je 11-oricu mladića teretila da su u listopadu 2008. godine u Vinkovcima, ispred Poljoprivredno-šumarske škole, fizički napali i pretukli Josipa Klasnića, tada 16-godišnjaka, koji je, nekoliko dana nakon premlaćivanja, preminuo od zadobivenih ozljeda.

Suđenje, baš kao i izricanje presude, bilo je zatvoreno za javnost zbog malodobnosti optuženika. Odvjetnici su najavili žalbe, a članovi obitelji Klasnić, duboko potreseni presudom, nisu mogli reći ništa brojnim okupljenim novinarima.