MUKE PO SABORU

Pernar protiv izmjena Poslovnika: Reiner i jataci me neće ušutkati

18.01.2018 u 14:04

Bionic
Reading

Živi zid protivi se najavljenim izmjenama saborskog Poslovnika, za koje su uvjereni da se donose kako bi se ušutkali Živi zid i Most

Ako se pita Živi zid, najavljenim izmjenama Poslovnika Sabor se želi svesti na Twitter.

'Izmjene su opasne i gnjusne.Bojim se za ovaj Sabor, za demokraciju, zgrožen sam ovim izmjenama. Mijenja se koncept parlamenta, mi smo tu da raspravljamo, a zahvaljujući prijedlogu vladajućih, rasprave više neće biti jer će pravo na javljanje biti značajno reducirano. S druge strane, dok se pravo zastupnika da govore značajno sužava, prava predlagača zakona se nisu dirala, oni i dalje mogu govoriti koliko hoće, kad hoće. To je potpuna degradacija zastupnika i zato ovaj prijedlog izmjena Poslovnika s gnušanjem odbacujem', poručio je na press konferenciji u Saboru Ivan Vilibor Sinčić.

Uvjeren je da je izmjene Poslovnika naručio premijer Andrej Plenković. 'On je u političkom smislu odrastao pod staklenim zvonom i neugodno mu je kad mu se replicira ili oponira', rekao je Sinčić.

Cilj je izmjena, dodao je Ivan Pernar, ušutkati Živi zid i Most. 'Posezat ću za drugim metodama da kažem svoje mišljenje. Jedna od njih je i ona kada su me nosili iz Sabora po direktivi Željka Reinera. Neka ne misle Reiner i njegovi jataci da će me moći ušutkati. Meni ovo neće naštetiti, na Facebooku me prati preko 250 tisuća ljuda i ne mogu me cenzurirati', rekao je Pernar.

  • +4
Konferencija za medije Kluba zastupnika Živog zida i SNAGA-e Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Prema izmjenama Poslovnika, koje predlaže HDZ, umjesto sadašnje dvije, zastupnička replika trajala bi jednu minutu, zastupnici ne bi mogli replicirati kolegama unutar istog kluba, o povredi Poslovnika umjesto do jedne minute mogli bi govoriti do najdulje pola minute.

Po novome, stanke bi se mogle tražiti u vremenu od 13,30 do 15 sati, izlaganje  predstavnika kluba nakon stanke, kao i do sada, ne bi smjelo prijeći pet minuta, a na njega se ne bi moglo replicirati.

  • +38
Sva lica Ivana Pernara Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek