RADIKALNI ŽIVI ZID

Pernar: Slovencima treba reći – 'Naš je veći'!

14.01.2018 u 12:16

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar u intervjuu Novom listu založio se za otvorenu prijetnju Sloveniji ratnom mornaricom. Govorio je i o planovima Živog zida za iduće parlamentarne izbore, izlasku iz Europske unije, prestanku plaćanja vanjskog duga te pogodovanju u slučaju Agrokor

'Slovenija uopće nema ratnu mornaricu. Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, cijelo ovo natezanje bi prestalo. Više ne bi ove policijske slovenske kade maltretirale naše ribare, nego bi shvatili da je Hrvatska suverena zemlja, da štiti svoje more i da u našim vodam nemaju što raditi. Cijelo ovo natezanje i prepucavanje koje traje tri mjeseca bi trenutačno prestalo', iznio je Pernar svoje rješenje za krizu u Piranskom zaljevu.

Upitan bi li EU prihvatio takvu demonstraciju sile, Pernar upućuje na Mađarsku kao primjer efikasne zaštite granice.

Kada je riječ o planovima Živog zida, naveo je da na kratke staze žele postati najjača oporbena stranka, a nakon drugih izbora doći u poziciju da formiraju vlast.

Premda se Živi zid u svom programu ne zalaže za izlazak iz Europske unije već za njezinu reformu u suradnji sa sličnim strankama u Europi, Pernar smatra da Hrvatska treba težiti izlasku iz EU. 'Živi zid želi da Hrvatska bude dio europske ekonomske zone u kojoj su Island, Švicarska, Norveška i Lihtneštajn. Očito je da se EU neće reformirati i da Hrvatska u EU-u ne odlučuje o ničemu', ističe Pernar.

  • +38
Sva lica Ivana Pernara Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Pernar kritizira grčkog čelnika Ciprasa zbog popuštanja EU-u i Svjetskoj banci te najavljuje da će Živi zid kad dođe na vlast sigurno prestati plaćati vanjski dug. 'Suvereno je pravo svake zemlje da odbije plaćati svoj dug. To su mnoge zemlje u prošlosti napravile i kad se pojavi pitanje hoće li nama na prvom mjestu biti građani ili kreditori, mogu odmah ovoga trena reći građanima da će nam oni biti na prvom mjestu', obećava Pernar.

Što se tiče Agrokora, Pernar smatra da je Todorićev koncern trebalo gurnuti u stečaj i jednostavno rasprodati njegove dijelove onome tko ponudi najviše novaca.

'Razlog zašto je napravljen lex Agrokor je da se zariba Ruse i ide na ruku lešinarskim fondovima iz SAD-a. To znaju i Rusi, i Amerikanci, i ekipa iz Vlade, i Ramljak, i Todorić', uvjeren je Pernar.