bivši radnički dom

Penava: Sve spremno za preseljenje vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke

09.02.2024 u 15:20

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u petak prilikom obilaska novoobnovljene zgrade nekadašnjeg Radničkog doma, kako je sve spremno da se ondje uskoro preseli vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke.

"Rekonstrukcija zgrade, njezina prenamjena u prostore vukovarskog Veleučilišta i unutarnje opremanje bio je zahtjevan projekt koji je tražio sveobuhvatan pristup. Vjerujem kako će do preseljenja studenata u ovaj impresivan prostor doći u brzom roku", kazao je Penava.

Dodao je kako je projekt unutarnjeg opremanja obuhvatio potpuno opremanje zgrade namještajem, opremanje računalnom opremom, fitness opremom te opremanje prostora za fizikalnu terapiju u svrhu izvođenja studija.

Vrijednost unutarnjeg opremanja iznosi više od 813 tisuća eura.

Za potrebe smještaja Veleučilišta Lavoslava Ružičke koje je od osnutka smješteno u Županijskoj ulici u Vukovaru, preuređena je zgrada nekadašnjeg Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovu naselju.

Riječ je o kapitalnom projektu Grada Vukovara koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Vrijednost projekta iznosila je 8.759.705,36 eura, od čega je 5.308.912,34 eura bilo osigurano putem EU sredstava, 1.114.871,59 eura troškova snosio je Grad Vukovar, a 2.256.287,74 eura bila su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.