TURBULENCIJE U HDZ-U

Penava tvrdi da s Plenkovićem nema problema u komunikaciji, objasnio i 'crne labudove': Objava je vrlo precizna

20.09.2019 u 11:51

Bionic
Reading

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u petak je komentirao stanje u HDZ-u, odnosno svoj odnos s predsjednikom stranke, Andrejom Plenkovićem.

'To ćete nam dozvoliti da riješimo unutar stranke pa ću i osobno znati reći vam više po tom pitanju', odgovorio je Penava na pitanje novinara u kakvom je odnosu s Plenkovićem.

Kaže da problema u komunikaciji s njim - nema.

'Nikad nije bilo spora niti problema u međusobnoj komunikaciji. Ako postoji potreba za komunikacijom, naravno da će do nje doći', rekao je Penava novinarima javlja N1.

Upitan hoće li se u Vukovaru u listopadu dogoditi novi prosvjed, Penava je rekao da će o tome govoriti kad za to dođe vrijeme, ne precizirajući hoće li prosvjeda biti ili ne.

Komentirao je i svoju objavu na društvenim mrežama, gdje je napisao da Hrvatskoj treba nova revolucija i da bi se HDZ-u mogli ponoviti 'crni labudovi'.

'Objava je vrlo precizna, pogađa srž, bit stvari, nedvosmislena je i točno onakva kakva treba biti. Tako je sročena da se ne može s njom manipulirati, prikazati je nikako drugačije nego što jest. Doista su ozbiljne stvari u pitanju, preemotivne, duboko emotivne da bi s njima kalkulirali i koristili ih u druge svrhe', rekao je Penava.

Upitan za prava srpske nacionalne manjine u Vukovaru i odluku Ustavnog suda, Penava je rekao da će ta točka biti na dnevnom redu tijekom listopada, baš kako i nalaže statut, koji, kako je istaknuo, ne prejudicira kakve odluke trebaju biti.