HNS VS. HAJDAŠ DONČIĆ

'Pelješki most je opći interes, a ne metoda ucjene'

15.10.2014 u 14:07

Bionic
Reading

'Ako se odustane od monetizacije, morat ćemo povećati cijenu goriva za 40 lipa ili pak odustati od Pelješkog mosta ili drugih projekata HC-a', poručio je jučer ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, a zbog ove njegove izjave odmah je reagirao HNS

'Izjava ministra Hajdaša Dončića o tome da bi odustajanje od monetizacije moglo značiti odustajanje od projekta Pelješkog mosta apsolutno je neprihvatljiva. Nedopustivo je koristiti se metodom ucjene u slučaju ovako važnih projekata kao što je Pelješki most, koji je stvar općeg nacionalnog interesa i ne bi smio biti podložan nesmotrenim političkim izjavama, bez obzira na izvor iz kojeg one dolaze', poručili su u priopćenju iz dubrovačkog HNS-a.

Tako se, kažu, ne može komunicirati s građanima jer 'oni nisu neprijatelj da ih se ucjenjuje'.

'Građani nam daju vlast i upravo su oni ministru dali šansu da pokaže svoje sposobnosti. Stoga se nadamo da je ministar neće propustiti kvalitetno iskoristiti. Kako je ovdje srž problema to da monetizacija nije dovoljno dobro predstavljena i objašnjena, smatramo da bi bilo puno bolje da ministar svoju energiju usmjeri u kvalitetniju komunikaciju s građanima', poručuju HNS-ovci.

U dubrovačkom HNS-u očekuju da Vlada nastavi s planiranjem izgradnje Pelješkog mosta.

'Financiranje novcem EU-a, koje je kao ideju potaknula prva potpredsjednica Vlade RH, ministrica vanjskih i europskih poslova i predsjednica HNS-a Vesna Pusić, smatramo jedinim pravim rješenjem za izgradnju Pelješkog mosta, no isto tako očekujemo njegovu realizaciju čim se za to ostvare uvjeti. Bez obzira na sudbinu projekta monetizacije autocesta', zaključuju HNS-ovci.