šojgu pred kamerama

Peglanje imidža: Nakon žestokih kritika, ruski ministar obrane sve češće u javnosti

12.06.2023 u 12:15

Bionic
Reading

Iako je na početku ruske invazije na Ukrajinu znao danima izbivati iz javnosti, ruski ministar obrane Sergej Šojgu posljednjih dana sve se češće pojavljuje u medijima

Sve češće nastup Šojgua u javnosti primjetili su i u britanskom Ministarstvu obrane.

'Prošlog tjedna ruski ministar obrane Sergej Šojgu zadržao je visok javni profil, vjerojatno s ciljem da se da ga javnost percipira kao osobu koja kontrolira strateška pitanja dok Ukrajina ubrzava ofenzivne operacije. Šojgu se pojavio dva puta u medijima kako bi komentirao ruske obrambene operacije, i pritom iznio pretjerane tvrdnje o ukrajinskim gubicima. To je potpuno u suprotnosti s enkim drugim ključnim periodima ratnih zbivanja kada ga nije bilo u javnosti', primjećuje britansko ministarstvo.

Šojgu je, primjjećuju Britanci, također pozvao rusku obrambenu industriju da udvostruči svoje napore i kritizirao časnike Zapadnog vojnog okruga jer nisu dovoljno brzo poslali rezervna oklopna vozila na frontu.

'Šojgu je vjerojatno i te kako svjestan potrebe za održavanjem pozitivnog imidža, posebice na sve češće i neskrivene kritike koje dolaze od nekih sunarodnjaka Rusa', poručuju Britanci.

Šojgu je posljednjih dana posebice na udaru šefa Wagnera Jevgenija Prigožina, koji je mu je poručio da je 'nasposoban upravljati vojnim formacijama.'

  • +3
Vladimir Putin i Sergej Šojgu Izvor: Profimedia / Autor: - / Sputnik / Profimedia