ruski ministar obrane

Šojgu: Pokušaji ofenzive su odbijeni. Neprijatelj nije postigao svoje ciljeve

06.06.2023 u 20:10

Bionic
Reading

Sergej Šojgu, ruski ministar obrane rekao je u utorak da su njegove snage odbile prva tri dana ukrajinske protuofenzive te ubile ili ranile više od 3700 ukrajinskih vojnika

Šojgu je u neuobičajenom potezu sam pročitao izjavu umjesto glasnogovornika ministarstva. "U posljednja tri dana ukrajinski režim pokrenuo je dugo najavljivanu ofenzivu na različitim sektorima fronta", rekao je Šojgu.

"Pokušaji ofenzive su odbijeni, neprijatelj je zaustavljen", dodao je. "Neprijatelj nije postigao svoje ciljeve, ali je pretrpio značajne i neusporedive gubitke", rekao je ruski ministar.

Šojgu je rekao da je Ukrajina pretrpjela 3715 žrtava u tri dana i da je izgubila 52 tenka i 207 oklopnih vozila, ali nije iznio nikakve dokaze za iznesene tvrdnje.

Dodao je da je u odbijanju ukrajinske ofenzive ubijen 71 ruski vojnik, ranjeno njih 210 i da je Rusija izgubila 15 tenkova i devet oklopnih vozila.

Ukrajinsko ministarstvo obrane nije odmah odgovorilo na zahtjev da komentira i obično ne objavljuje informacije o svojim žrtvama, ali je ranije iznosila visoke procjene ruskih gubitaka.