RODITELJI ŠOKIRANI

Pedofila kaznili sa 300 kuna i pustili

Bionic
Reading

Aleš V. (38), češki državljanin, uhićen je u petak nešto prije 18 sati zbog zadovoljavanja pohote pred djecom na omiškoj plaži

Muškarac je, zahvaljujući brzoj reakciji kupača, a isto tako i omiške policije, vrlo brzo uhićen, no već nekoliko dana nakon samozadovoljavanja pred djecom, koje je šokiralo ne samo djecu već i njihove roditelje, opet slobodanse šeće svojom domovinom.

'Kako ne bismo bili u šoku nakon svega toga. Mali ništa ne spominje, ne želi ni pričati o tome iako je prošlo nekoliko dana od toga. Ja sam bila s mužem i djecom i još jednim parom na plaži. Kad smo vidjeli što se događa, zvali smo policiju, a kad je on to shvatio, pokušao je pobjeći s plaže.

Otišao je do žene i djece, ima dvoje male djece, tri-četiri godine stare, ali nije uspio pobjeći jer je došla policija po njega. Mi smo dali izjavu, mali je dao izjavu policiji, pronađen je trag na plaži gdje je bio, odnosno dokaz da je to radio, on je priznao krivnju u policiji, ali je nakon saslušanja pred istražnim sucem pušten jer su rekli da nema osnovane sumnje za podizanje optužnice', ispričala je majka jednog od dječaka koji se toga dana zatekao na plaži za Slobodnu Dalmaciju.

Čeh je sjedio na zidiću udaljen od djece 15-ak metara, a da se nešto zaista zbiva, shvatili su roditelji jer im je upalo u oko da neprestano gleda u pravcu djece. Najviše od svega roditelje boli činjenica da je češki državljanin prošao nekažnjeno. 'Nakon saslušanja pred istražnim sucem, poslan je na Prekršajni sud u Omišu, ali je dežurna sutkinja rekla da joj se ne da dolaziti i da mu napišu kaznu od 300 kuna. On je tako otišao u Češku, niti je podignut optužni prijedlog, niti mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

'Najviše od svega me boli to što je kažnjen sa samo 300 kuna za takvo nešto, a da vas zaustave i nemate vezan pojas, kaznit će vas sa 500 kuna. Mali mi je zgrožen time što je doživio, znam, jer inače o svemu priča, a sada apsolutno ne želi ništa govoriti.

Naravno, i mi smo zgroženi samim događajem, a isto tako kaznom koju je dobio', zaključila je razgovor dječakova majka.

Ljiljana Stipišić, istražna sutkinja Županijskoga suda u Splitu, ispitala je prošli tjedan češkog državljanina. Nakon saslušanja pustila ga je da se brani sa slobode, a on je prepraćen na Prekršajni sud u Omišu.