PAO U DUBOKU DEPRESIJU

Paravinja već 15 dana štrajka glađu

27.11.2012 u 13:00

Bionic
Reading

Dragan Paravinja, koji je nedavno nepravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u visini 40 godina zbog ubojstva Antonije Bilić, već petnaest dana štrajka glađu u šibenskom zatvoru u kojem čeka pravomoćnu presudu, ekskluzivno doznaje Dalmacija News

'Zatvor je izvijestio Županijski sud u Šibeniku da zatvorenik Dragan Paravinja odbija uzimati hranu od 12. studenog. On se nalazi pod stalnim liječničkim nadzorom, a ukoliko liječnici utvrde da je to potrebno, zatvorenik će biti prebačen u zatvorsku bolnicu', potvrdio je Dalmacija Newsu glasnogovornik suda Branko Ivić.

Na sudu ne žele govoriti o razlozima zbog kojih se Paravinja odlučio na štrajk glađu, a ništa više nije htjela otkriti ni njegova odvjetnica Ankica Giljanović. Ipak, prema informacijama Dalmacija Newsa, Dragan Paravinja je nakon nepravomoćne presude koja je donesena 19. listopada pao u depresiju, nezadovoljan odlukom suda. U ćeliji se nalazi s još četiri zatvorenika, no s njima u zadnje vrijeme gotovo i ne komunicira.

Od 12. studenog prestao je uzimati hranu, vrijeme provodi sam, pije samo vodu i puši cigarete. Paravinja je zbog toga vidno fizički propao te je samo pitanje dana kada će kolabirati, nakon čega će se morati prebaciti u zatvorsku bolnicu.

Podsjetimo, Županijski sud u Šibeniku je u listopadu donio nepravomoćnu presudu prema kojoj je Dragan Paravinja dobio šest godina za pokušaj silovanja Antonije Bilić, za ubojstvo je dobio 35 godina te još pet godina za pokušaj silovanja Marine Damjan - što je u konačnici objedinjeno u jedinstvenu maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.