ZLOČINAC OPET LAGAO

Paravinja nema državljanstvo BiH, slijedi izručenje

Bionic
Reading

Iako je nekoliko puta ulovljen u laži, Dragan Paravinja ne odustaje. Ovog je puta na sudu u Sarajevu rekao kako ima državljanstvo BiH, no tamošnji je sud to opovrgnuo

Kako javlja Dnevnik.hr, sud BiH je potvrdio da Paravinja nema njihovo državljanstvo, što je moglo biti najveća prepreka izručenju Hrvatskoj. Kako stvari sada stoje, zločinac bi uskoro trebao biti izručen jer više nema pravnih prepreka. 'Kreće pojednostavljeni postupak izručenja', kažu u BiH.

Iako tijelo Antonije Bilić nije pronađeno, ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić danas je rekao kako policija protiv Paravinje ima dovoljno čvrste dokaze da ga osudi. U BiH je završila glavna rasprava protiv Paravinje zbog pokušaja silovanja, pa se nakon pravorijeka očekuje odluka ekstradicijskog suda o izručenju. Tijekom ročišta vještakinja ga je opisala kao manipulativnu osobu.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja Paravinja je osuđen u Srbiji 2002, no kako je bio nedostupan srbijanskom pravosuđu, za njim je 2007. raspisana međunarodna tjeralica. U međuvremenu se javlja o više sumnji da je počinio silovanja ili pokušaje tog kaznenog djela u BiH, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Potraga za Antonijom odvijala se i danas. Više od 50 policajaca pretražuje područje Polače i Suhopolja uz cestu Knin – Split. Jutarnji list piše kako su tijekom potrage pretražene čak i grobnice na pojedinim grobljima.