BENEDIKT ON LINE

Papa nova zvijezda YouTubea

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 23.01.2009 19:44
  • Objavljeno 23.01.2009 u 19:44
benedikt papa

benedikt papa

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Papa Benedikt XVI. postao je u petak nova zvijezda YouTubea, internetske stranice za razmjenu videosadržaja, vjerojatno kao najstarija osoba (81) koja ima vlastit videoprogram

Vatikanski program, www.youtube.com/vaticanit, emitirat će kratke videoisječke o Papinim aktivnostima te događajima u Vatikanu i Crkvi općenito, s popratnim audiosadržajem i podnaslovima, u prvo vrijeme, na četirima jezicima - engleskom, španjolskom, njemačkom i talijanskom.

Dvominutni isječci će se emitirati svaki dana. Producirat će ih vatikanski televizijski centar te novinari i urednici internetskih stranica vatikanskog radija.

Papa je za početak na YouTube postavio dvije poruke: prvom je pozdravio korisnike i izrazio nadu da će ta inicijativa biti 'u službi istine', a drugom je obilježio crkveni svjetski dan komunikacija s ovogodišnjom temom: 'Nove tehnologije, novi odnosi: Promocija kulture poštovanja, dijaloga i prijateljstva'.

Upozorio je mlade da u svojim on-line odnosima traže kvalitetu, a ne kvantitetu te da nipošto zbog toga ne zanemare socijalni kontakt i izoliraju se iz stvarna života.

'Bilo bi tužno kad bi naše želje da razvijemo internetska prijateljstva štetile našim odnosima s obitelji, sa susjedima, s kolegama i s ljudima koje susrećemo za vrijeme edukacije i rekreacije', poručio je Papa.
Henrique de Castro, jedan od upravnih direktora Googlea, vlasnika YouTubea, rekao je da njegova tvrtka neće zarađivati od vatikanskog kanala. 'Naša je jedina strategija da privučemo ljude na naše stranice', rekao je.
Na vatikanskom kanalu neće biti oglašivanja i bit će postavljene poveznice na druge vatikanske i crkvene internetske sadržaje.

Pokretanje vlastita programa na YouTubeu najdublji je vatikanski 'zaron' u nove medije. Vatikanska službena internetska stranica, www.vatican.va, pokrenuta je 1995.
Nadbiskup Claudio Celli, prvi čovjek vatikanskih komunikacija, izjavio je da Sveta Stolica ne isključuje mogućnost da će jednoga dana imati svoj prostor i na internetskoj društvenoj mreži Facebooku.

 

 

 

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi