ZIMA URANILA

Pao snijeg u Srbiji i Turskoj!

03.10.2013 u 13:38

Bionic
Reading

Prvi snijeg danas je pao na Kopaoniku i na Staroj planini, na Babinom zubu gdje je uvelike zabijelio krovove, javlja srpski portal B92. Agencija Anadolija piše da su pahulje padale i na sjeverozapadu Turske

Usprkos hladnom vremenu, snijeg se na Kopaoniku nije zadržao, javlja B92

Tijekom dana padao je, prvi ove jeseni, slab snijeg koji se nije zadržao na zemlji', rekao je dežurni u meteorološkoj stanici na toj planini Bratislav Marić.

U hotelu Elektroprivrede Srbije na Babinom zubu kažu da je snijeg ove godine pao ranije nego ikada i nadaju se dobroj skijaškoj sezoni.

'Ne pamtim da je nekada ovako rano pao snijeg. Prošle godine smo u tijeku cijelog listopada imali temperature od oko dvadeset stupnjeva, a ove već 2. listopada pada snijeg. Zabijelio je krovove i travu, ali ga na asfaltu još nema. Nadamo se da je ovo nagovještaj dobre skijaške sezone', rekla je Tanjugu Slavica Đordjević zaposlena u tom hotelu.

Pao snijeg i u Turskoj

Na sjeverozapadu Turske na planini Kartalkaya kod grada Bolu pao je prvi snijeg ove jeseni, javlja agencija Anadolija.

Na zimskoj turističkoj destinaciji Kartalkaya, koja je ujedno i skijaški centar, sinoć je mjestimično pao snijeg visine pet centimetara. Generalni direktor hotela Grand, Kartal Halit Ergul rekao je da su snježne padaline ove godine počele rano, ali i da su unijele radost.

Također, istaknuo je da su završene sve pripreme za novu zimsku sezonu te ako napada dovoljna količina snijega, moći će se i otvoriti skijaška sezona.