hotel Westin

Pan-Europska konferencija u Zagrebu okupila 15 eminentnih predavača iz cijeloga svijeta

30.10.2023 u 13:59

  • +13

Pan-Europska konferencija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bojan Zibar

Bionic
Reading

Konferenciju u organizaciji Europa Donne otvorila je Stella Kyriakides, povjerenica Europske komisije za zdravlje i sigurnost, koja je ujedno i predstavnica pacijenata oboljelih od raka dojke

Pan-Europska konferencija održava se svake dvije godine u drugoj europskoj zemlji, a ove je godine održana u Zagrebu, u hotelu Westin. 16. po redu Pan-Europska konferencija okupila je gotovo 200 sudionica iz 47 zemalja članica Europske koalicije Europa Donna i 15 eminentnih svjetskih predavača iz brojnih područja relevantnih za rak dojke.

'Počašćeni smo i sretni što je upravo naša udruga, Europa Donna Hrvatska, bila domaćin ovogodišnje Pan-Europske konferencije. Ovo je uistinu velika čast. U protekla dva dana družili smo se sa stručnim predavačima i ženama oboljelima od raka dojke iz cijele Europe, razmjenjivali iskustva, ali i emocije koje ne poznaju granice' - izjavila je doc.dr.sc. Vesna Ramljak, predsjednica Europa Donna Hrvatska

Ovogodišnju Pan-Europsku konferenciju otvorila je Stella Kyriakides, povjerenica Europske komisije za zdravlje i sigurnost, koja je okupljenima govorila ne kao povjerenica već kao dugogodišnja članica Europa Donne, predstavnica pacijenata oboljelih od raka dojke i kao prijatelj. Razlog njenog dolaska u Zagreb jest upravo konferencija u organizaciji Europa Donne čija je predsjednica i sama bila.

'Hvala našim domaćinima na predivnom gostoprimstvu i neprocjenjivoj pomoći u organizaciji konferencije koju bez vas ne bismo uspjeli realizirati. Svi su se osjećali ugodno i dobrodošlo i od srca vam zahvaljujemo na svemu. Odlazimo puna srca s divnim uspomenama i novim znanjima koja će nam pomoći u daljnjoj zajedničkoj borbi s rakom dojke' - rekla je Marzia Zambon, izvršna direktorica Europa Donne, koja je na samom završetku dvodnevnog programa imala samo riječi hvale za Europa Donna Hrvatsku.

Konferencija se fokusirala na najnovija dostignuća u dijagnostici, liječenju i prevenciji raka dojke, a sudionici su imali priliku razmijeniti iskustva i najbolje prakse te zajedno raditi na poboljšanju pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi za pacijentice oboljele od raka dojke. Osim toga, bila je jedinstveno iskustvo koje su obogatili govorinici iz različitih europskih zemalja, donoseći različite perspektive i stručnosti na temu raka dojke. Cilj ovog događaja je doprinijeti boljem razumijevanju i rješavanju problema raka dojke u Europi, a očekuje se da će ova konferencija biti značajan korak prema unapređenju prevencije i liječenja raka dojke.