zločinačko udruženje

Pale 33 osobe; ilegalno preprodali više od 8 tona duhana

24.01.2020 u 12:55

Bionic
Reading

Osječko-baranjska policija uhitila je 33 osobe koje sumnjiči da su u sklopu zločinačkog udruženja preprodali više od osam tona rezanog duhana, čime su državni proračun oštetili za više od 7,5 milijuna kuna

Nakon višemjesečne akcije u suradnji s Uskokom i mobilnom carinskom jedinicom, koja je započela krajem lipnja 2019. godine, policija za ovo kazneno djelo sumnjiči 33 počinitelja, iz Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Bjelovarsko-bilogorske županije, koji su predani pritvorskom nadzorniku, rekao je u petak na konferenciji za novinare načelnik sektora kriminalističke policije Josip Adrić.

Prilikom provođenja operacije i istražnih radnji od osumnjičenika je oduzeto 4,1 tona sitno rezanoga duhana te 778 kilograma duhana u listu.

Duhan su nabavljali na području Hrvatske, a najveći dio preprodavan je na osječkom području, ističu u policiji i napominju kako je u ovom predmetu za još tri osobe raspisana potraga

Na prijedlog Uskoka sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor protiv osmorice osumnjičenika, zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela, izvijestili sa Suda.