ŠESTORKA UHIĆENA

Pala još jedna 'mala mafija', drogu su skrivali u suhozidima pokraj autoceste

31.07.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Splitska policija i USKOK razbili su novi zločinačku organizaciju u koju se udružilo ukupno šest dilera, redom hrvatskih državljana. Sumnja se da su zajedno djelovali od veljače ove godine, a imali su svoju logističku bazu u mjestu Vučevica u blizini autoceste, gdje su izgradili 'štekove' u suhozidima u koje su skrivali drogu

Na teret im se stavlja da su od veljače prokrijumčarili i prodali tri kilograma marihuane, kilogram heroina i tri kilograma amfetamina. U sklopu kriminalističkog istraživanja na više različitih lokacija obavljene su pretrage domova, prostorija i vozila koje osobe koriste, te je pronađeno nešto preko kilograma amfetamina, 1,1 kilogram heroina, 435 grama paracetamola i kofeina koji su služili kao punilo za povećanje mase, te više mobitela i jedan pištolj sa šest komada streljiva.

'Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje vezano za više kaznenih djela iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, u svezi članka 329. Kaznenog zakona Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja', objavili su iz splitske policije.

Zapljena droge Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU splitsko-dalmatinska

'Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom, 27-godišnjakom, 26- godišnjakom, 25-godišnjakinjom, 24-godišnjakom i 22-godišnjakom, svi hrvatski državljani, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak od početka veljače 2020. godine na području Splitsko-dalmatinske županije osmislio i ostvario plan kako bi zajedno s prijavljenim osobama počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja, odnosno kako bi neovlašteno nabavljali, posjedovali i dalje preprodavali drogu u cilju ostvarenje znatne protupravne imovinske koristi', obavještava dalje splitska policija.

Šestorka je drogu kupovala 'od nepoznatih osoba', a potom transportirala do Vučevice, gdje su u suhozidima uzidali i sakrili posude u kojima su je skrivali.

Sva šestorica prijavljeni su USKOK-u i predani pritvorskom nadzorniku.