HANKA PALDUM

'Ovo nije atak na mene, nego na simbol Bosne'

23.01.2013 u 15:03

Bionic
Reading

Bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum potvrdila je za agenciju Anadolija (AA) da će pokrenuti tužbu protiv odgovornih za iznošenje navodnih saznanja da je 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora Silos u Hadžićima dok je kopao rovove na Igmanu

'Pokrenut ću tužbu zbog ovog slučaja. Tužit ću, prije svega, odvjetnika Dušana Tomića koji je iznio sve to u javnost. Tko zna tko je nagovorio tog jadnog Goluba da sve to tvrdi o meni. Možda ga je čak i sam Tomić nagovorio. Ne znam, ali znam da će se to na kraju dokazati na sudu. Na ovome jednostavno ne može ostati', rekla je Paldum.

Dodala je da 'nitko od nas ne bi smio dozvoliti da ostane na ovome'.

'U svemu ovome nisam pogođena samo ja. Oni su mene izvukli kao osobu koja je, na neki način, simbol Bosne. Mene kao simbol Bosne oni napadaju. To, dakle, nije samo atak na mene, već i atak na Bosnu i sve one koji žele dobro ovoj Bosni', dodala je Paldum.

Prema tvrdnjama odvjetnika Dušana Tomića, koje su prenijeli mediji u Srbiji, Paldum je logorašu Golubu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu 'zgnječila spolni organ'. Zbog toga logoraš Golub kasnije nije mogao imati djecu.

Mediji u Srbiji su špekulirali da bi Paldum mogla biti osuđena na do 10 godina zatvora. Golubov odvjetnik Dušan Tomić izjavio je srpskim medijima da će uskoro podnijeti kaznenu prijavu protiv Paldum pred Općinskom sudom u Sarajevu. Najavio je da će u ime svog klijenta tražiti nadoknadu štete za duševnu i fizičku bol te za seksualno zlostavljanje.