za one koji se 'svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje'

Ovo je nešto novo: Direktor međimurske kompanije zaposlenike u samoizolaciji kažnjava skidanjem 10 posto plaće, karantenu moraju odraditi u njegovom hotelu

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 27.10.2020 23:16
  • Objavljeno 27.10.2020 u 22:28
Đuro Horvat

Đuro Horvat

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Direktor međimurske kompanije Tehnix Đuro Horvat odlučio je zaposlenike koji završe u samoizolaciji penalizirati s deset posto plaće, a takvi zaposlenici bit će izolirani u hotela Kralj u Donjem Kraljevcu koji je u vlasništvu kompanije

'S obzirom da je svaki dan situacija s Covid-19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji bit će destimulirana u iznosu od 10 postoplaće. Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta', stoji u obavijesti zaposlenicima ove kompanije.

'Zdravlje nikad nije imalo veću cijenu nego danas i uz sve mjere propisane od epidemiologa, za naše radnike provest ćemo i dodatne procedure kako bi ih što bolje zaštitili od bolesti. I u ovim teškim vremenima postoji veliki interes za naše proizvode, posebice za korona kabine. Uz brojne narudžbi iz cijele Hrvatske, bilježimo i veliki interes iz Švicarske, Luksemburga i drugih europskih zemalja. Zbog toga nastojimo da proces proizvodnje održimo na punom kapacitetu pri čemu je najvažnije zdravlje naših zaposlenika', rekao je Horvat za eMeđimurje.

Kao što se vidi iz dopisa, Tehnix je uveo i jednu novinu.

[OSIGURALI HOTEL ZA SAMOIZOLACIJU] Tvrtka Tehnix danas je obavijestila svoje radnike o dodatnim mjerama koje će...

Objavljuje eMedjimurjeUtorak, 27. listopada 2020.

'Na katu našeg hotela Kralj u Donjem Kraljevcu osigurali smo smještajne kapacitete za naše djelatnike kojima je određena samoizolacija. U tom prostoru osigurana im je i prehrana kao i telefonski kontakt s obiteljima s kojima mogu komunicirati i na druge načine, koje dozvole epidemiolozi. Na taj način i njih i njihove obitelji, kao i radne kolege, želimo zaštititi od razvijanja simptoma i širenja bolesti, ako u pojedinom slučaju do nje i dođe', opisuje Horvat novu proceduru koja će se početi primjenjivati od sutra, 28. listopada.

U samoizolaciji mu 20 zaposlenika

Horvat je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno kazao kako mu je od 500 zaposlenika, 20 u samoizolaciji.

Na destimulaciji u iznosu od 10 posto na plaću, kaže: 

'Smatram da u ovo vrijeme svi moramo biti naročito odgovorni prema sebi, svojim obiteljima, ali i kolegama na poslu. Moramo voditi računa da i nakon radnog vremena u najvećoj mogućoj mjeri smanjimo druženja ili odlazak na mjesta gdje bismo se mogli zaraziti. Ponašanjem suprotno od toga i sebi i tvrtki stvaramo dodatne probleme i troškove te je naša namjera stimulirati odgovorno ponašanje', rekao je Horvat.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!