MARIĆEVA IMOVINSKA KARTICA

Ovo je imovina budućeg ministra državne imovine

10.11.2016 u 18:40

Bionic
Reading

Goran Marić, koji je u vladu Andreja Plenkovića uguran kroz ušicu igle, najprije kao ministar bez portfelja da bi prije tjedan dana postao ministrom državne imovine, u svom će resoru odlučivati o imovini koja je u rukama države, a čija je vrijednost procijenjena na čak 160 milijardi kuna. A kako Goran Marić privatno barata svojom imovinom teškom nešto manje od tri i pol milijuna kuna te što sve posjeduje, otkrili smo zavirivši u njegovu imovinsku karticu

Ovaj prekaljeni HDZ-ovac, koji je u prošlom sazivu Sabora bio saborski zastupnik, sa suprugom posjeduje devet nekretnina. Marići imaju dva stana u Maksimiru, oba iste kvadrature i vrijednosti: 99 kvadrata procijenjena na 850 tisuća kuna.

Uz stanove idu pripadajuće garaže, svaka vrijedna 70 tisuća kuna.

Ministar državne imovine posjeduje i kuću u Živogošću od 245 kvadrata, procijenjenu na 850 tisuća kuna.

Slijedi apartman u Turnju od 26 kvadrata vrijedan 180 tisuća kuna, a glasi na Marićevu suprugu. U istom mjestu Marić ima dvije oranice, veću površine 4421 kvadrat i vrijednu 50 tisuća kuna te manju od 431 kvadrat, čija vrijednost iznosi deset tisuća kuna.


Ministar u rodnim Grudama u BiH posjeduje građevinsko zemljište od 240 kvadrata vrijedno 11 tisuća kuna.

Marići posjeduju dva automobila, a oba glase na suprugu: Peugeot 308 vrijedan 30 tisuća kuna i Peugeot 508 vrijedan 140 tisuća kuna.

Marić je u imovinskoj kartici prijavio i štednju od 40 tisuća eura. Iznos je uspio uštedjeti, među ostalim, prihodima od edukativne djelatnosti.

Na bankovnom računu ima i štednju od 20 tisuća kuna, a prijavio je i deset tisuća kuna jednokratnog prihoda od autorskog rada. Moguće je da je riječ o zaradi od prodaje knjige 'Slom lažnog proroštva', u kojoj novi ministar, prema riječima nakladnika, iznosi svoje viđenje uzroka i razmjera gospodarske krize u Hrvatskoj.

Saborski zastupnik Marić je postao 2008. Prije političke karijere u 90-ima bavio se menadžerskim poslom. Bio je predsjednik Uprave Tiska, zamjenik predsjednika Uprave Vjesnika te direktor Hrvatske tiskare, pisao je tportal nedavno u tekstu posvećenom liku i djelu ministra državne imovine.

Na Ekonomskom fakultetu doktorirao je 1999. U Zagreb se doselio iz Gruda (BiH) u kojima je rođen 5. rujna 1959. godine.

Amaterski je igrao nogomet te je 11 godina bio sudac u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi, s tim da je osam godina sudio i međunarodne susrete.