murali

Ovako Vukovarci uređuju svoja gradska pročelja; traži se pet novih zgrada

19.06.2019 u 20:18

Bionic
Reading

Vukovarci koji žive u zgradama imaju prilike prijaviti svoja pročelja za - oslikavanje, a oslikat će ih najpoznatija imena svjetske ulične umjetnosti. Pet stambenih zgrada dobit će drugačiji izgled na idućem izdanju VukovarArta - Luke umjetnosti. Nakon ovogodišnjeg izdanja festivala grad na Dunavu bit će bogatiji za pet novih murala, umjetničkih djela. U Vukovaru je sada ukupno 18 takvih pročelja

Za novu rundu oslikavanja pročelja Vukovarci svoje stambene zgrade imaju prilike prijaviti do 5. srpnja. Iduće godine planira ih se oslikati pet tijekom VukovarArta - Luke umjetnosti. Vukovarska pročelja bit će slikarsko platno najpoznatijim imenima svjetske ulične umjetnosti koji će ih oslikati trajnim slikama - muralima.

Nova pročelja oslikat će se u gradskoj četvrti Borovo naselje i Vukovaru, a predstavnici stanara, posebice zgrada koje su prošle energetsku obnovu ili ju ne planiraju u narednim godinama, trebaju se prijaviti na e-mail objavljen na službenim stranicama Grada Vukovara.

Uz podatke potrebno je dostaviti fotografiju zida koji žele oslikati. Troškove pripremanja i oslikavanja pročelja preuzima Grad Vukovar, a od predstavnika zgrada traži se da dobiju suglasnost stanara za slikanje. Navodi se kako je za to potrebno prikupiti preko 50 posto potpisa suvlasnika stambene zgrade.

  • +13
VukovarArt obogatio Vukovar s pet novih murala Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Pročelja se oslikavaju u sklopu VukovarArta - Luke umjetnosti (slikanje 3D anamorfnih slika i murala), a u suradnji s poznatim 3D slikarom Filipom Mrveljem koji u Vukovar dovodi najpoznatija imena svjetske ulične umjetnosti.

Ovogodišnje izdanje VukovarArta - Luke umjetnosti obogatilo je Vukovar s pet novih umjetničkih djela. Na pročeljima stambenih zgrada u Vukovaru sada je ukupno 18 murala. U ovogodišnju Luku umjetnosti 'uplovili' su francuska umjetnica Zabou s muralom 'Home is where Your Heart is', hrvatski umjetnik Lonac s muralom 'Skitnica', Thiago Mazza (Brazil) s muralom 'Iris Croatica', WD (Wild Drawing) iz Indonezije uz mural 'Dating' te Mehsos iz Belgije s muralom 'Diamond Bobcat'. Pogledajte što je ostalo iza njih u Vukovaru.