GRADSKO VIJEĆE SPLITA PROTIV LINIĆA

'Ovako ni Sulejman nije vladao!'

23.11.2012 u 15:32

Bionic
Reading

Splitsko Gradsko vijeće uputilo je javni apel Vladi da odustane od najavljenog uvođenja poreza na nekretnine, nakon burne i bizarne rasprave o socijalnoj osjetljivosti, korupciji, sudskim procesima i komunizmu. Nije pomoglo negodovanje SDP-ovaca i HNS-ovaca: Kerumovi vijećnici zajedno s HDZ-ovcima i ostalima od Banskih dvora traže da odustanu od svih novih poreza

'Ovo je puko politikantstvo jer se govori o zakonu koji još nije ni objavljen. Vi koji o tome raspravljate očito imate strah od poreza koji postoji u cijeloj Europi, a pozivate se na socijalnu osjetljivost iako ste sami imali bezbroj prilika dokazati se u tome', započela je Aida Batarelo iz SDP-a, nakon čega je nastupila rafalna paljba s druge strane.

'Znam da morate braniti Vladu, ali ona se brine samo o plaćama i zaustavila je sva ulaganja. Zaboga, pa 250 tisuća građana je blokirano, a sada će još morati rasprodati imovinu kako bi platili ovaj porez', upozorio je Kerumov Dane Galić. Nezavisna Ljubica Vrdoljak upozorila je da 'od dva sposobna čovjeka u Vladi jedan čeka zatvor, a drugi gdje god se pojavi - stvaraju se novi porezi'.

'Narod bi bio radosniji da ministar financija jednostavno ne dolazi na posao', kazala je Vrdoljak kao odgovor na primjedbu oporbe da upravo Split rasipa novac isplaćujući plaću saborskom zastupniku koji ne radi ništa. Mislilo se, dakako, na gradonačelnika Željka Keruma.

HNS-ovac Joško Dvornik predložio je da se splitski političari odreknu polovice svih primanja u nadzornim odborima, a saborski zastupnici polovice svoje plaće, no najmaštovitiji je uobičajeno bio Luka Podrug.

'Vi zastupate Komunističku partiju, one šumare iz AVNOJ-a! Imate sve urednike i medije pod nadzorom, vi ste zločinačka organizacija koja je opljačkala ovu državu', lupao je po SDP-ovcima i zaključio da 'nesposobniju Vladu Hrvatska nije imala od 1943. godine'.

'Ovako ni Sulejman nije vladao! Da, gledam 'Sulejmana'...', teatralno će Podrug.

'Znamo protiv koga se vode sudski postupci, koga istražuje DORH i tko su zločinci', uzvraćao je Gojko Čepo (SDP), koji je svim HDZ-ovcima koji su se usudili progovoriti promptno odgovarao nabrajanjem desetaka sudskih postupaka za korupciju.

Nakon puna tri sata rasprave apel Vladi je očekivano izglasan.