suvremena oprema

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina: 'Vratili smo se doma'

26.03.2024 u 10:03

Bionic
Reading

Učenici Srednje škole Glina vratili su se u obnovljene učionice školske zgrade koja je bila teško oštećena u potresu krajem 2020.

U obnovu zgrade i nabavu opreme uloženo je 2,5 milijuna eura pa će 149 učenika nastavu pohađati u jednoj smjeni, u suvremeno opremljenim učionicama i ugodnom ambijentu.

Od potresa na Banovini, nastava se odvijala u montažnoj zgradi pored stare škole.

"Ulaganje u obrazovanje jedino je sigurno ulaganje jer tako ulažemo u našu budućnost", poručio je na ministar obrazovanja Radovan Fuchs koji je u ponedjeljak otvorio novu školu otvorio sa županom Ivanom Celjakom. Naglasio je da su na području Sisačko-moslavačke županije obnovljene sve zgrade u nadležnosti njegovog ministarstva pri čemu je u 29 projekata obnove škola uloženo 65 milijuna eura.

"Napravili smo cjelovitu obnovu, nismo samo vratili zgrade u prvobitno stanje. Napravili smo praktički nove, suvremeno opremljene škole i tako omogućili vrhunsko obrazovanje naše djece i ugodan boravak njima i nastavnicima u školi", zaključio je Fuchs.

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk / Pixsell

Celjak je rekao da je županija otvorenjem obnovljene škole u Glini završila obnovu svih objekata u nadležnosti županije na području grada. Istaknuo je da će županija i dalje ulagati u revitalizaciju Grada Gline, gdje žele osigurati uvjete za ostanak mladih radi čega su pripremili projekt otvaranja Poduzetničkog centra.

Ravnateljica škole Marija Margušić-Novosel rekla je da "bez škole grad gubi srce, mladost i budućnost" te da njihovi planovi nisu završeni. "Tri godine stojimo u mjestu, osobito u pogledu konkurentnosti. Školi je potrebno uvođenje novih, poglavito strukovnih programa obrazovanja", dodala je.

Nakon obnove po njez nim riječima ukazuje se potreba za proširenjem škole za čiju je nadogradnju ishođena građevinska dozvola. "Učenici su u protekle tri godine bili hrabri, borbeni, srčani i ustrajni. Vodilo nas je to do povratka u našu školu. Vratili smo se doma, kako kažu naši učenici" poručila je ravnateljica.

Školu pohađa 149 učenika gimnazije, ekonomskog i elektromehaničarskog smjera.