po kratkom postupku

Otpuštena jer je Trumpu pokazala srednji prst

07.11.2017 u 10:45

Bionic
Reading

Samohranoj majci Juli Briskman, koja je pokazala srednji prst američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kad je kolona u kojoj se vozio prošla pokraj nje dok se vozila biciklom, poslodavac je zbog toga dao otkaz

Briskman je prije desetak dana snimio službeni fotograf Bijele kuće Brendan Smialowski, a nakon što se fotografija proširila društvenim mrežama izgubila je posao

Na slici, koju je ponosno objavila na svojim Facebook i Twitter profilima, okrenuta je leđima. No to nije spriječilo njezina poslodavca, Akimu LLC, građevinsku tvrtku koja surađuje s američkom vladom i vojskom da joj samo tri dana nakon 'incidenta' uruči otkaz uz objašnjenje da je prekršila politiku društvenih medija te da bi mogla naštetiti profesionalnoj reputaciji Akime. 

'Prolazio je u koloni pokraj mene i samo sam u trenu osjetila da mi je krv provrela... Pomislila sam: opet ide na proklete golf terene', ispripovijedala je Briskman. 

'Poručili su mi da ne mogu na društvenim mrežama objavljivati 'opscene' i nepristojne' stvari. Dakle, oni taj pokret smatraju opscenim', rekla je za Huffington post. 

  • +5
Donald Trump Autor: KEVIN LAMARQUE

Smialovski je rekao da je uvijek spreman za dobru fotografiju. Njemu je svejedno, jer nije on dobio otkaz. 

'Nikad ne znate što vas čeka i što se može dogoditi', kazao je, dodavši da je gestikulacija prolaznika česta u trenucima kada pokraj njih prolazi predsjednikova kolona.