LISTA NEZAVISNIH GRADONAČELNIKA

Otpisani HDZ-ovac želi preuzeti Splitsko-dalmatinsku županiju

05.03.2013 u 18:53

Bionic
Reading

Ante Dolić, poduzetnik, jedan od utemeljitelja HDZ-a i bivši gradonačelnik Solina, bit će kandidat Liste nezavisnih gradonačelnika (LNG) za župana Splitsko-dalmatinske županije, rečeno je danas u hotelu Park u Splitu

Listu nezavisnih gradonačelnika u županiji je okupio gradonačelnik Kaštela Joško Berket koji je naglasio da se svi oni u svojim općinama i gradovima kandidiraju i koaliraju neovisno te da okupljeni u LNG podržavaju zajedničkog kandidata za župana i listu za županiju.

Podsjetimo, Dolić je prije dvije godine bio isključen iz HDZ-a zbog svojih kritičkih istupa u medijima.

'Mi svojom listom definitivno ne idemo protiv nikoga, uvjereni smo da možemo pomoći ovoj županiji stručnim ljudima koje smo okupili i, ako građani odaberu nas, mi imamo rješenja, a ako građani odaberu nekog drugog, mi ćemo opet pomoći svojom strukom. Situacija je preozbiljna da bismo se mi s nekim svađali', istaknuo je kaštelanski gradonačelnik.

Na konferenciji su, uz Joška Berketa, još sudjelovali Ljubo Jurčić koji se predstavio kao nezavisni ekonomski stručnjak, Miran Tomasović, načelnik Podstrane, Ivica Radić, načelnik općine Okrug te Tonći Lalić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Makarske, Ivan Marunica, kandidat za načelnika Općine Hrvace, i Srećko Zelić, nezavisni kandidat za načelnika Općine Dugi Rat.

Jurčić je pak na predstavljanju dao svoju punu podršku nezavisnoj listi te se stavio na raspolaganje sa svojim stručnim znanjem i iskustvom.

'Hrvatska je u političkoj krizi, politička elita koja sada vodi državu možda želi izvući zemlju iz krize, ali dosadašnje mjere su pokazale da oni to ne znaju. Velika je odgovornost političara, intelektualaca, ali i novinara u ovom društvu. Želim pomoći nezavisnim gradonačelnicima i kandidatima koji su se već dokazali u lokalnim sredinama, ali tu završava njihov utjecaj', naglasio je Jurčić.

Na upit hoće li surađivati s nekom od nezavisnih lista u Splitu, Berket je izjavio da je vrijeme da se Split uozbilji.

'Mi nikome nećemo soliti pamet, nismo nikome ništa dužni, ali Split se nakon dva mandata, prvo Liste Velog Mista, a onda Željka Keruma mora uozbiljiti', rekao je Berket

Nakon Zlatka Ževrnje iz HDZ-a i don Ivana Grubišića, Ante Dolić je postao treći kandidat u izbornoj utrci za poziciju splitsko-dalmatinskog župana.