BESKUĆNIK IZ VELIKE KOSNICE

Otkriveno tko je prvi Hrvat s groznicom Zapadnog Nila

04.09.2013 u 15:23

Bionic
Reading

Rezultati laboratorijske analize u Nacionalnom referentnom laboratoriju HZJZ-a ukazuju na vjerojatnu infekciju virusom Zapadnog Nila. Portal Kronike VG doznaje kako je riječ o muškarcu iz prihvatilišta za beskućnike u Velikoj Kosnici. Informaciju je potvrdila Dunja Juraga Pavlinec, ravnateljica ZJZ-a Zagrebačke županije

Je li doista beskućnik s velikogoričkog područja zaražen ovim virusom, trebalo bi biti poznato za nekoliko dana, kada se očekuju potvrdni testovi Referentnog laboratorija u Italiji, piše portal KronikeVG.

Liječnici kažu kako je beskućnik sredinom kolovoza bio liječen u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu jer se posumnjalo na infekciju virusom Zapadnog Nila. S obzirom da je bio dobrog općeg stanja, pušten je iz bolnice u prihvatilište Velika Kosnica te čeka informaciju je li zaražen.

Zaraza virusom Zapadnog Nila već je potvrđena u Italiji, Austriji, Mađarskoj, Srbiji, Grčkoj, Makedoniji i Rumunjskoj. U Srbiji je od groznice Zapadnog Nila oboljelo 70-ak osoba, a četiri su osobe preminule.