RATNA FOTOGRAFIJA

Otkriveno tko je mali vodonoša iz razrušenog Dubrovnika

06.08.2013 u 16:03

Bionic
Reading

Tko je mali vodonoša na fotografiji iz ratnog Dubrovnika (1991. godine) uspio je odgonetnuti dubrovački portal Oko. Riječ je, naime, o danas 24-godišnjem Alenu Oršoliću koji trenutačno živi u Austriji

Gospođa Vesna Mehmeti iz Cavtata, tetka malog vodonoše kojeg je 1991. godine na Prijekom uslikao Božidar Gjukić, javila se u redakciju Portala Oko kako bi potvrdila da je na slici njezin nećak, Alen Oršolić, 24-godišnjak koji trenutačno živi u Austriji.

'Cijeli je sretan, a bome i meni srce brzo kuca od sreće', kazala je gospođa Mehmeti dodajući kako Alena uskoro očekuju i u njegovu rodnom gradu.

Nazvali smo i Alena u Austriji s kojim smo u kratkom razgovoru otkrili kako jedva čeka doći u svoj rodni grad, a priznao je i kako bi se volio vratiti i živjeti ovdje.

'Osjećaji su pomiješani. Prisjećam se mnogo tužnih trenutaka, no s druge strane bilo je i lijepih trenutaka. Sjećam se kad su me fotografirali, no ne mogu sa sigurnošću reći koliko sam imao godina. Nedugo nakon toga pošao sam u Austriju. To je bilo 1994. ili 1995. godine, opet, nisam siguran, bio sam mali. Jedanput su nas vratili s granice u Austriji, pa sam spletom okolnosti prvi razred završio u Cavtatu', izjavio je Oršolić za Oko.

Otkrio je kako bi se volio vratiti u svoj rodni kraj, no cijene nekretnina ne idu u prilog tome.

'A volio bih. I dan danas su mi Dubrovnik i Cavtat najljepši gradovi na cijelom svijetu, no cijene nekretnina su dosta visoke, tako da će potrajati dok se novci ne zarade. Sve u svemu, volio bih se vratiti, tko ne bi', rekao je.

U Austriji radi kao građevinski tehničar u tandemu s ocem. 'Radimo keramiku i postavljamo pločice, crtam planove ljudima i zadovoljan sam ovime što radim', ispričao je Alen.