PRIVEDEN POREČANIN

Otkriven pljačkaš Herakovog stana

08.02.2013 u 15:58

Bionic
Reading

Istarska policija uhitila je 30-godišnjeg Porečanina kojeg se sumnjiči za sedam provala i krađa, među kojima i za nedavnu pljačku u kući bivšeg ministra turizma i potencijalnog kandidata za gradonačelnika Poreča Ivana Heraka

Uhićeni Porečanin sumnjiči se da je prije dva tjedna provalom u porečkom naselju Mali Maj počinio kazneno djelo kvalificirano kao teška krađa. Naime, kao što smo pisali, iz kuće Ivana Heraka, dok je obitelj bila odsutna, otuđeno je prijenosno računalo i razne dragocjenosti, kao što su satovi i zlatnina, ukupne vrijednosti oko 20 tisuća eura.

Muškarac, koji je policiji poznat po nekim kaznenim djelima, sinoć je oko 23 sata priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a pronađeni su i neki predmeti za koje se pretpostavlja da potječu od izvršenja kaznenih djela.

No, kako se čini, dotični pljačkaš 'specijalist' je više za provale u mobilne kućice nego u stanove. Naime, 30-godišnjeg Porečanina se sumnjiči ukupno za pet krađa i dvije teške krađe provaljivanjem, od kojih je jedna u pokušaju.

U periodu od 21. lipnja prošle godine do 6. veljače u turističkom naselju u Rapcu je iz mobilne kućice otuđio digitalni fotoaparat i dva mobitela, dok je u turističkom naselju u Taru iz dviju mobilnih kućica ukrao torbu s novčanikom i novcem, zlatni nakit, navigacijski uređaj te mobitele, ručni sat i digitalni fotoaparat.

Također ga se sumnjiči i da je počinio dvije krađe u autokampu u Funtani, gdje je iz mobilnih kućica otuđio novac iz novčanika te mobitele, ručne satove, sunčane naočale i štap za pecanje, čime je oštetio strane državljane za više desetaka tisuća kuna.

Na području Tinjana Porečanin je uspio provaliti u obiteljsku kuću, no nije uspio ništa ukrasti jer ga je u tome spriječio 62-godišnji vlasnik.