OSUDILA RONČEVIĆA I 'INDEKSOVCE'

Otkrijte tko je nova predsjednica uskočkog suda u Zagrebu

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 02.01.2012 19:56
  • Objavljeno 02.01.2012 u 19:49
Čekić, presuda sud

Čekić, presuda sud

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Comstock

Jasna Smiljanić, sutkinja zagrebačkog Županijskog suda, nova je predsjednica uskočkog odjela tog suda, a iako rješenje o njezinu imenovanju još nije postalo pravomoćno, novu dužnost, sukladno godišnjem rasporedu sudaca na zagrebačkom Županijskom sudu, obnaša od prvog dana ove godine

Sutkinja Smiljanić inače je bila zamjenica sucu Ivanu Turudiću u vrijeme dok je on bio predsjednik odjela uskočkih sudaca, a vodila je i prvo suđenje po novom Zakonu o kaznenom postupku, ono u slučaju Kamioni.

U tom je postupku Berislava Rončevića, bivšeg ministra obrane, nepravomoćno osudila na četiri godine zatvora, dok je njegov pomoćnik Ivo Bačić osuđen na dvije godine. Sudila je i korumpiranim profesorima, studentima i posrednicima s Fakulteta prometnih znanosti u Indeksu 1, a iako je ispred sebe imala 16 optuženih, cijelo je suđenje nepravomoćno okončala za samo tri mjeseca.

Presudila je i odbjeglom sucu Zvonimiru Josipoviću te skupini krijumčara oružjem predvođenih Stjepanom Rocekom. Za zamjenicu sutkinje Smiljanić imenovana je sutkinja Renata Miličević, koju u ovoj godini, među ostalim, čeka suđenje skupini optuženika koji se terete za krvavu pljačku Fine kada su u rujnu 2005. ubijena dvojica zaštitara Sokol Marića.

Sutkinja Ivana Kršul, po novom godišnjem rasporedu, postala je zamjenica glasnogovornika suda, a jedan od ovogodišnjih noviteta na sudu je da dio dosadašnjih raspravnih sudaca te istražnih sudaca, odnosno po novom sudaca istrage, prelazi na kazneni odjel 2. stupnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi