VIJEĆE SRPSKE MANJINE

Osuda suludog napada na HEP-ovce: 'Ne želimo da se ugroze dobri međunacionalni odnosi u Pakracu'

27.01.2021 u 17:38

Bionic
Reading

U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, kao zamjenik pakračke gradonačelnice i u osobno ime Nikola Ivanović u priopćenju za javnost najoštrije osuđuje današnji napad bombom pripadnika srpske zajednice na radnike HEP-a.

Ivanović u priopćenju izražava najoštriju osudu, kako je ocijenio, "današnjega suludog čina pojedinca koji je iz samo njemu poznatih razloga teško ranio dvojicu radnika HEP-a koji su samo radili svoj posao".

"Tim činom pojedinca, koji je pripadnik srpske zajednice, ne želimo da se ugroze dobri međunacionalni odnosi među stanovništvom Pakraca znajući činjenicu teškog stradanja ovoga grada" tijekom rata, ističe Ivanović.

  • +15
Pakrac: Bacio bombu na djelatnike HEP-a nakon što su mu došli isključiti struju Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Pejsa/PIXSELL

Izražava nadu da taj "suludi čin pojedinca" neće ugroziti dosadašnji suživot na tom području i suradnju u gradu, županiji i državi jer zajednica ne može nositi odgovornost za taj tragični događaj.

Ivanović također se nada da će ozlijeđeni radnici biti dobro i da će se brzo oporaviti.

"Ističemo jako dobro suradnju koju imamo s HEP-om u pogledu reelektrifikacije preostalih sela bez električne energije, te je stoga naša žal još veća", stoji na kraju priopćenja Nikole Ivanovića.

Danas je 71- godišnji muškarac u Pakracu bacio eksplozivnu napravu na trojicu radnika HEP-a i pritom ih ranio. Napadač je uhićen, izvijestila je Policijska uprava požeško-slavonska.

Glasnogovornica PU: I treći djelatnik HEP-a zatražio je liječničku pomoć

Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško-slavonske, komentirala je za N1 današnji incident u Pakracu, gdje je u Ulici Jana Žiške 72-godišnji muškarac bacio eksplozivnu napravu na zaposlenike HEP-a, koji su mu došli isključiti struju.

'Oko 9.19 muškarac je iz kuće bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca, djelatnika HEP-a', rekla je.

Dvojica ozlijeđenih muškaraca u dobi od 52 i 55 godina prevezena su u pakračku bolnicu, a treći muškarac, u dobi od 53 godine, naknadno je zatražio liječničku pomoć, rekla je glasnogovornica. Težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.

Počinitelj nije otprije poznat policiji.