IZUZETAN SPECIJALAC, ALI...

Ostojić o smijenjenom Klabotu: Kao da vatrogasac upali rotirke na svadbi

30.09.2015 u 12:26

Bionic
Reading

Nakon što je zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Alen Klabot udaljen s dužnosti zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, o svemu se danas oglasio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

Klabot je smijenjen s mjesta zapovjednika ATJ Lučko jer je 8. studenoga 2014. i 8. kolovoza 2015. koristio službeno vozilo u privatne svrhe, odnosno nenamjenski koristio sredstva Ministarstva unutarnjih poslova, objašnjeno je iz Ravnateljstva policije.

O svemu se oglasio i prvi MUP-ovac Ranko Ostojić.

'Treba uvažiti da se radilo, odnosno da je Klabot jedan izuzetan specijalac, čovjek kojem je ATJ Lučko drugi dom. Ali s druge strane vam moram reći, da i vatrogasni zapovjednik uzme vatrogasna kola, upali rotaciju i time na neki način proslavi vjenčanje svoje obitelji, to bi bilo apsolutno neprihvatljivo. Mogu još navesti i primjer Hitne, a u policiji imamo iste kriterije', kazao je Ostojić.

Iako je službeno objašnjeno da je Klabot smijenjen zbog korištenja službenog vozila u privatne svrhe, u to ne vjeruju njegovi bivši kolege, o čemu možete čitati OVDJE.

Upitan za razlog smjene zapovjednika ATJ Lučko Alena Klabota ministar Ostojić je rekao: Zamislite da vatrogasni zapovjednik u vatrogasnom vozilu proslavlja vjenčanje ...

Posted by HRT Vijesti on Wednesday, September 30, 2015