RASLOJAVANJE U SDP-U

Ostojić kontra Milanovića: Podržao 'razarača' stranke Bernardića

03.10.2013 u 10:57

Bionic
Reading

U emisiji 'Dnevni red' na 24sata TV-u gost je bio ministar zdravlja Rajko Ostojić. Komentirajući štrajk liječnika, kazao je kako su svi zakonski uvjeti za prekid štrajka davno ispunjeni te da do štrajka nije trebalo ni doći.

'Kolega Babić je tijekom štrajka stalno mijenjao uvjete, a neki od njih su nezakoniti. To je jedan igrokaz koji meni nije jasan. Jamčio sam da ćemo kolektivni ugovor potpisati do 15. rujna, a sad je 3. listopada. Ne znam kome ovo odgovara', rekao je ministar i dodao kako cijelo ljeto poziva za stol kako bi se dogovorili.

'Liječnički sindikat je reprezentativni sindikat. Molio sam Ivicu da sjednemo i prekjučer smo počeli s razgovorima. Krenulo je, da ne 'zacopram', rekao je Ostojić. Zahvalio je Sindikatu medicinskih sestara na prihvaćanju uvjeta i prekidu štrajka.

'Građane molim za strpljenje, a na liječnike apeliram da ne zaborave našu misiju. Položili smo Hipokratovu zakletvu i moramo pomagati našim pacijentima i liječiti hrvatske građane', poručio je. Priznao je kako nije uspio ispuniti obećanje o smanjenju lista čekanja u bolnicama. 'Nije bilo sredstava. Kada sam preuzeo, bolnice su bile u kaosu, zapošljavalo se šakom i kapom. Sada uvodimo red u nered, zakon u bezakonje', istaknuo je ministar.

Na pitanje je li pogriješio što se usred ministarskog mandata posvetio utrci za gradonačelnika, Ostojić je rekao kako je to bila i njegova odluka. 'Znate splet okolnosti, sve se zna. Neki puta morate napraviti neke stvari i pokazati lojalnost. Onaj tko nije lojalan, neće u životu puno napraviti. Svi u Predsjedništvu znaju zašto sam to prihvatio, ali to neka ostane u četiri zida', rekao je.


'SDP je sigurno najdemokratskija stranka'

Govoreći o stanju u SDP-u, rekao je kako definitivno misli kako je SDP najdemokratskija stranka. 'Znate da sam Mirelu Holy maksimalno angažirao u kampanji, vidio sam lojalnost prema onome što je Mirela zastupala, a to su čast i poštenje', rekao je Ostojić za 24sata TV

Kazao je kako je glasovao za izbacivanje Aleksandre Kolarić iz stranke. 'Glasovao sam, ali ostavimo to unutar četiri zida. Bilo je tu grešaka, Aleks i ja smo se vidjeli i ona to zna', istaknuo je ministar. Na pitanje je li riječ o verbalnom deliktu i vlada li strah u stranci, Ostojić je rekao kako on osobno nije u strahu od nikoga iz vodstva SDP-a.

'Drugačije kada vas se intervjuira, a drugačije kada pišete kolumnu ili članak. Treba vagati riječi. Što mi je u komentaru Aleksandre Kolarić bilo neprihvatljivo, neću vam reći. Ali ona to zna i s time se složila', istaknuo je ministar. U borbi unutar zagrebačkog SDP-a istaknuo je kako svoju podršku daje Davoru Bernardiću.

'On je to zaslužio. Podržavam Davora Bernardića, iako i drugi kandidati imaju sjajne kvalitete. To sam davno odlučio', rekao je Ostojić. Time je javno istupio protiv mišljenja predsjednika stranke Zorana Milanovića koji je nedavno izjavio kako program Davora Bernardića 'razara' stranku.