časopis time

Osobe koje su razotkrile seksualne zlostavljače proglašene osobama godine

06.12.2017 u 14:39

Bionic
Reading

Koncem godine američki časopis Time tradicionalno proglašava osobu godine - pojedinca, grupu ili fenomen koji je, prema njihovu sudu, ostavio najdublji trag u društvu. Ove godine ta je titula dodijeljena svim ženama koje su svojim svjedočenjima o seksualnom zlostavljanju u američkoj filmskoj industriji razotkrile brojne poznate zlostavljače

Uredništvo časopisa Time odlučilo je da su brojne osobe, među kojima je i glumica Ashley Judd, svojim javnim svjedočenjima o seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju obilježile 2017. godinu snažnije nego primjerice američki predsjednik Donald Trump (drugoplasiran) ili kineski lider Xi Jinping (na trećem mjestu).

Time je odlučio kako je raskrinkavanje seksualnog zlostavljanja u američkoj filmskoj industriji događaj koji je najviše utjecao na društvo ove godine.

  • +3
Harvey Weinstein Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Veliko razotkrivanje seksualnih zlostavljača započelo je, podsjetimo, nakon što su jedna za drugom glumice počele otvoreno govoriti o zlostavljanju koje su pretrpjele od moćnog producenta Harveyja Weinsteina.