DOSTA IM JE SVEGA

Holivudske glumice više ne šute: Javno istupile protiv filmskog glavešine

09.10.2017 u 15:12

Bionic
Reading

Ashley Judd, Rose McGowan, Lena Dunham, a sada i Brie Larson odlučile su javno progovoriti protiv holivudskog producenta Harveyja Weinsteina, kojeg su mnoge žene optužile da ih je tijekom tri desetljeća filmske karijere seksualno zlostavljao

Hollywood ovih dana potresa veliki skandal u koji je upetljan Harvey Weinstein. Slavnog filmaša optužile su mnoge žene, među kojima i glumica Ashley Judd, za seksualno zlostavljanje, a on je odbacio sve te optužbe.

Nakon svega ponovno su se oglasile dvije glumice - Rose McGowan i Lena Dunham - i progovorile protiv Weinsteina, koji je zbog trenutne situacije uzeo odmor i maknuo se od svega. Podsjetimo, The New York Times objavio je detaljan popis svega što se tijekom desetljeća događalo u filmskom svijetu, a javno je istupila i Ashley Judd optuživši holivudskog producenta.

  • +3
Harvey Weinstein Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ona tvrdi kako je Weinstein s njom dogovorio sastanak u hotelu vezan uz jedan film. No umjesto da sjednu i porazgovaraju o scenariju, producent ju je dočekao odjeven samo u ogrtač i upitao ju želi li ga gledati kako se tušira. U intervjuu za Page Six, on je sve to negirao i pobio njezine tvrdnje.

'Nakon navodnog incidenta, za koji je rekla da se dogodio 1997. godine i vezan je za snimanje filma 'Kolekcionar', zajedno smo otišli na party nakon Oscara i snimljeni smo zajedno kako se smijemo. Za Times je tvrdila kako više nikada nije radila sa mnom, no jest, i to dva filma - 'Fridu' 2002. godine i 'Granicu' 2009. godine', izjavio je Weinstein.

Slično je prošla i glumica Rose McGowan, koja se, prema navodima The New York Timesa, s Weinsteinom nagodila. Ipak, i ona je odlučila obračunati se s njim putem Twittera. Mnoge postove posvetila je upravo njemu, iako mu se nigdje ne obraća izravno imenom, no poruka je jasna.

I glumica Lena Dunham u svemu je poduprla svoje kolegice i isto putem Twittera poslala poruku podrške Ashley Judd, nazivajući je herojkom.

No njih dvije nisu same u ovoj borbi. S njima je i 28-godišnja Brie Larson, inače velika podrška ženama koje su doživjele bilo kakav oblik seksualnog nasilja. Upravo je Brie poznata po tome da na dodjeli Oscara nije željela zapljeskati svom kolegi Caseyju Afflecku kada je osvojio kipić, jer je i sam optužen za silovanje.

Članak The New York Timesa tvrdi kako je Weinsteina optužilo mnoštvo žena za zlostavljanje u filmskoj industriji tijekom tri desetljeća, a s najmanje njih osam dogovorio je nagodbu daleko od očiju javnosti u vrijednosti od 80 do 150 tisuća dolara.

Zanimljivo je i kako je samo dan nakon što je progovorio za Page Six Weinsteinu otkazala punomoć njegova odvjetnica Lisa Bloom i to preko Twittera, iako mu je do tada pružala bezrezervnu podršku.