na neodređeno

Osječki KBC kreće u zapošljavanje nakon tri godine; evo koga će tražiti

14.02.2019 u 10:05

Bionic
Reading

Osječki Klinički bolnički centar nakon 2016. godine prvi će puta raspisati natječaj za zapošljavanje 50 medicinskih sestara i tehničara na neodređeno vrijeme. Kroz njega će se zaposliti i dio kadra koji ovdje radi već duže vrijeme na određeno. Dopuštenje je stiglo i iz Ministarstva zdravstva

U Kliničkom bolničkom centru Osijek, prema posljednjim podatcima, s kraja prošle godine zapošljavaju 1269 medicinskih sestara i tehničara, što je čak 56 sestara više nego na početku mandata ovog ravnateljstva, piše Glas Slavonije.

Početna plaća medicinske sestre kreće se od 5.000 do 10.000 kuna s obzirom na uvjete i smjenski rad, ali i stupanj obrazovanja.

'Mi smo uistinu traženi poslodavac, ali velik dio bolnica u Hrvatskoj nije te sreće, što dokazuju posljednja događanja. Naime, svi koji su zaposleni na neodređeno u nekoj od hrvatskih bolnica, imaju mogućnost unutar mreže bez natječaja mijenjati radno mjesto, a potrebna im je samo suglasnost dva ravnatelja. No zanimljivo je kako, primjerice, bolnice u Zagrebu i Rijeci imaju problema s kadrom, pa više ne dopuštaju prelaske svojim djelatnicima iz tih ustanova. Tako smo i imali slučajeve medicinskih sestara koje su se htjeli vratiti u Osijek, ali im tamošnje uprave to zbog manjka kadra ne dopuštaju. Naime, oni nemaju na tržištu gdje uopće pronaći novu radnu snagu', rekao je za Glas Slavonije ravnatelj KBC Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić.