ZLATNI NAKIT I ZUBI NISU DOVOLJNI

Osječki grobari krali dijelove odjeće

08.02.2013 u 14:39

Bionic
Reading

Policija i Državno odvjetništvo u Osijeku sumnjaju da je osječka grobarska banda s tijela umrlih sugrađana, pored nakita i zlatnih zubi, skidala i dijelove odjeće. Dario Premec, glasnogovornik osječko-baranjske PU, tportalu je rekao da policija i DORH sumnjaju da su njih 15-orica počinila kaznena djela povrede mira pokojnika i teške krađe

'Sumnja se da su unazad više godina na više groblja na području Osijeka s tijela pokojnika uzimali i za sebe zadržavali zlatni nakit, zlatne zube i dijelove odjeće. Sedmero osumnjičenih privedeno je sucu istrage, a ukupno se sumnja na 15 osoba', rekao je Premec.

Ukop zapošljava desetero grobara i šestero nosača ljesova. Istražitelji su ih isprva sve sumnjičili, da bi od jednog odustali, za sedmoricu je sudac istrage odredio pritvor, a ostale policija ispituje na obavijesnim razgovorima.

Milan Krišto
, direktor Ukopa, kaže da iz ponašanja grobara nije mogao zaključiti da se u tajnosti bave morbidnim izvorom zarade. Kaže da neočekivana zauzetost i izbivanje radnika neće utjecati na obavljanje poslova.

'Morali smo se organizirati i radnike s drugih poslova prebaciti na ukopavanje, ali sve stignemo i nijedan pokop neće kasniti', poručio je Krišto.

Poduzeće u vlasništvu Grada Osijeka upravlja sa 17 groblja na gradskom i prigradskom području, a zapošljava 96 radnika. Dnevno se na njima obavi po desetak sprovoda. Od prije nekoliko godina pamti se slučaj oštećivanja jednog groba na Retfalačkom groblju, što se za sada službeno ne dovodi u vezu s osumnjičenima.