UHIĆEN ZBOG PROMETNOG PREKRŠAJA

Osječanin u tri godine imao 11 prijava za vožnju bez vozačke

13.01.2011 u 13:46

Bionic
Reading

Pulska prometna policija isključila je jučer iz prometa 36-godišnjeg Osječanina, koji ne samo što nije imao vozačku dozvolu, nego je i upravljao autom pod utjecajem alkohola. Osim toga, pokazalo se i da je uporni počinitelj prometnih prekršaja, pa je tako u posljednje tri godine zaradio čak 11 prijava zbog vožnje bez vozačke dozvole, no i dalje tvrdoglavo tjera po svom

Osječanin je zaustavljen prilikom redovnog nadzora prometa na cesti Prekomorskih brigada u Puli, a osim što je utvrđeno da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava odnosno bez položenog vozačkog ispita B kategorije, u organizmu mu je bilo koncentrirano 0,80 promila alkohola.

'Zbog iskazane namjere da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 36-godišnjak je uhićen. Prekršajnom obradom utvrđeno je da se radi o počinitelju koji je dosad evidentiran kao višestruki počinitelj težih prometnih prekršaja pa je tako u posljednje tri godine zatečen u 11 navrata u činjenju prekršaja iz članka 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno upravljanja osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita, za što je od strane nadležnih prekršajnih sudova kažnjen pravomoćnim odlukama', kažu u PU istarskoj.

Tvrdoglavac je uz optužni prijedlog izveden pred dežurnog suca Prekršajnog suda u Puli koji mu je nakon saslušanja rješenjem odredio zadržavanje u pulskom zatvoru u trajanju od sedam dana.