protivno odluci stožera

Osječanin kažnjen jer je u stanu organizirao privatno okupljanje. Na 'tulumu' je bilo osam osoba iz više kućanstava

14.03.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji umrla je jedna osoba, u dobi od 78 godina, a potvrđena su četiri nova slučaja zaraze, objavio je u nedjelju županijski stožer Civilne zaštite

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka, od kojih je četiri bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe su s područja Osijeka, Donjeg Miholjca, Našica i Valpova, priopćili su iz Stožera. Na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe oboljele od COVID-19, i to 42 u osječkom KBC-u, od kojih je 5 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 11 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 1.003 osobe. Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji, pri čemu je, po jednoj dojavi građana iz Osijeka, utvrđeno kršenje mjere, dok su u ostalih devet samoinicijativnih provjera sve osobe zatečene na prijavljenoj adresi.

Obavili su i 159 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera jer su, 13. ožujka u 23.15 sati, na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Đakovu zatekli osam osoba koje su konzumirale pića. Kako je odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite odobren rad takvih objekta do 22 sata, utvrđeno je kršenje odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom državnom inspektoratu.

Osječko-baranjska policija izvijestila je da su 14. ožujka, nešto poslije ponoći, policajci u jednom stanu u Osijeku zatekli vlasnika koji je, protivno odlukama Nacionalnog stožera, organizirao privatno okupljanje, na komu je bilo osam osoba iz više kućanstava. Vlasniku stana je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, navode u županijskom Stožeru Civilne zaštite.