sporna cijena

Osijek prodaje zemljište za gradnju nogometnog kampa

03.04.2017 u 12:03

Bionic
Reading

Osječko Gradsko vijeće u ponedjeljak je jednoglasno odobrilo prijedlog o raspisivanju javnoga natječaja za prodaju 15,5 hektara gradskog zemljišta, po početnoj cijeni od dva milijuna kuna, za čiju je kupnju zainteresiran NK Osijek za izgradnju nogometnog kampa

Prošlotjedna sjednica Gradskog vijeća na kojoj se trebalo raspravljati o toj temi odgođena je zbog tri različite procjene vrijednosti tog zemljišta, koje su se kretale od 877 tisuća do 9 milijuna kuna te konzultacija gradskih čelnika s klubovima vijećnika.  

Obrazlažući prijedlog, gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je kako se  NK Osijek obratio gradskoj upravi pismom namjere o izgradnji nogometnog kampa s manjim stadionom, kapaciteta oko tri tisuće mjesta, nekoliko igrališta za trening i pratećim sadržajima, a vrijednost ulaganja procjenjuje se između 50 i 60 milijuna kuna.  

S obzirom da je gradsko Procjeniteljsko povjerenstvo, kao nezakonite, odbilo prve dvije procjene,  od šest i devet milijuna kuna, a kao zakonitu prihvatilo treću procjenu, od 877 tisuća kuna, Gradska uprava predlaže da se krene u javni natječaj s početnom cijenom od dva milijuna kuna, te da tržšte odredi  konačnu cijenu, rekao je Vrkić.  

Dodao je kako će se javni interes, među ostalim, zaštititi i tako što će se propisati da se na tome prostoru mogu graditi sadržaji namijenjeni samo sportu i rekreaciji, a ulagač projekt mora završiti u roku od tri godine.

Vijećnik Mosta Miroslav Šimić ocijenio je kako o planiranom projektu još uvijek nema dovoljno informacija, ali ga je načelno spreman poduprijeti, kako bi se raspisao javni natječaj, dok će naknadno odlučiti hoće li poduprijeti i samu prodaju zemljišta.  

Vijećnik HDSSB-a Karlo Šatvar ocijenio je kako je do prijepora došlo zbog više različtih procjena zemljišta, što je zbunilo gradske vijećnike, ali drži da odluku o prodaju treba prihvatiti, jer u 11 godina, koliko je grad vlasnik zemljišta, do sada nitko nije pokazao interes za tu lokaciju. Sada smo konačno dobili priliku, i mislim da je trebamo prihvatiti, rekao je Šatvar.