GREŠNA ZADOVOLJSTVA

Oscar 2012: Pijme ga!!!

24.02.2012 u 21:10

Bionic
Reading

I ove godine uživajte u live prijenosu Oscara na valovima tportal.hr-a, a dotad svaki dan čitajte zanimljivosti o goluždravome zlaćanom mačonoši

Duga je oskarovska noć. Prijenos s crvenog tepiha počinje od ponoći, a ceremonija od dva. Koliko će trajati, sam Bog zna. Treba pregrmjeti i beskonačne montaže tipa 'brkovi na filmu' ili 'smiješna strana holokausta', monologe Billyja Crystala, nagrade za životno djelo, o In Memoriamu da i ne govorimo. Najveseliji način praćenja svečanosti svakako je oskarovski drinking game. Pravila možete izmisliti sami, a možda vam i moja budu od pomoći. Živjeli!

Za početak, oboružajte se pićima po izboru, iako će pravi profesionalci na stolu ispred sebe imati šampanjac, tekilu (plus limun i sol) i viski.

Dolazak zvijezda na crveni tepih zadat će početni ritam vaše noći, zato dobro razmislite koliko ste se spremni sašiti već u startu. Pravila su jednostavna: odlučite se za jednu boju haljine i, svaki put kad vidite neku zvijezdu u toj boji, eksajte pripadajući otrov: čaša pjenušca za haljine boje pjenušca, čaša crnog vina za sve nijanse crvenih haljina ili, za odvažne, čaša apsinta za svaku zelenu haljinu. Još jednom vas upozoravam, ovo je ključni dio igre, zato pažljivo birajte svoju boju i svoj otrov!

Sad je vrijeme za dodjelu nagrada. Billy Crystal će vas pokušati šarmirati svojim doskočicama, vjerojatno će pjevati više ili manje smiješnu pjesmu o ovogodišnjim nominiranim filmovima, a gotovo je sigurno da će pokušati izazvati vašu naklonost šalama na svoj račun. Svaki put kad se Billy Crystal našali na račun svojih godina, otpijte dva gutljaja viskija.

Uvijek je zabavno pratiti reakcije publike na konferanse domaćina ili na zahvale dobitnika. Svaki put kad Angelina Jolie složi lažni osmijeh u trenutku kad skuži da je kamera na njoj, morate iskapiti čašicu tekile.

Ove godine 'Hugo' ima najviše nominacija. Svaki put kad netko od govornika izgovori riječ SCORSESE (bez obzira izgovara li je 'skorsejzi', 'skorsizi' ili 'skorsesej'), otpijte gutljaj viskija.

Inače, SCORSESE je bio drinking game djeveruša iz filma 'Djeveruše' na ovogodišnjim Zlatnim globusima. Njima u čast, svaki put kad se netko referira na scenu trovanja hranom iz 'Djeveruša', naizmjenično potegnite tekilu i viski. Nakon trećeg spominjanja dotične scene, kombinaciju tekile i viskija morate oplemeniti gutljajem šampanjca.

'Hugo' možda ima najviše nominacija, ali glavni je favorit, što moj što Akademijin, neodoljivi 'The Artist'. U njemu glume divni glumci i glumice, ali najslađi je i najdraži član ansambla ipak preslatki i ludo talentirani jack russel terijer Uggie. Svaki put kad netko od govornika spomene Uggieja, pojedite nešto. Previše ste popili, bit ćete mi zahvalni na kraju.

Svaki put kad netko plačući spomene a) Whitney Houston, b) u suzama, c) nadodavši ovlaš 'I will always love you, Whitney!!!', zapalite lulu cracka. Važno je da dotična osoba plače i da kaže 'I will always love you, Whitney', jer ćete u suprotnome pušiti crack cijelu noć, a crack is whack, bitch!

Ovo godine nominirane su i Meryl Streep i Glenn Close. Oscara za žensku ulogu obznanit će Colin Firth. Kad Colin kaže 'And the Oscar goes to...', otpijte bilo koje od pića, ali nemojte gutati, nego pričekajte ime pobjednice. Ako pobijede Meryl ili Glenn, progutajte. Ako Colin kaže: 'Viola Davis!!!', ispljunite sadržaj iz usta na osobu koja vam sjedi zdesna i bacite čašu u zid. Viola Davis je sjajna glumica, ali pljuvanje i razbijanje je tako zabavno. Ako Colin kaže: 'Michelle Williams!!!', polijte osobu koja vam sjedi slijeva sadržajem čaše. Bit će zabavno ako je rakija i ako naciljate u oči. Ako Colin kaže: 'Rooney Mara!!!', slobodno me pronađite u tamnoj uličici i dobro me iscipelarite, jer to se neće dogoditi.

Jean Dujardin je otkriće sezone i gotovo je sigurni novi oskarovac, bez obzira na konkurenciju u kojoj su i Clooney i Pitt. Pritom je i sjajan imitator. Ako prilikom zahvale pribjegne imitiranju Roberta de Nira ili Jacka Nicholsona, svima natočite piće i nazdravite uz pjesmu. Npr. 'I zato pijme ga'.

Skoro je šest sati. Približavamo se samom finalu. Preostao nam je samo najbolji film. Ako 'The Artist' ne osvoji glavnog Oscara, prisiljeni ste iskapiti sav alkohol koji vam je preostao. Ako 'The Artist' ipak pobijedi, možete na spavanje. Ili na posao. Bit će to jeben ponedjeljak!