NEMA ŽRTAVA

Orkanski udari bure rušili stabla po Splitu

15.05.2014 u 10:20

Bionic
Reading

Zbog mjestimičnih udara bure i sjeverozapadnog vjetra tijekom jučerašnjeg popodneva, noći, a nastavilo se i jutros, vatrogasci sa šireg splitskog područja imaju pune ruke posla u uklanjanju stabala i grana s gradskih ulica i prometnica, no nema ljudskih žrtava, doznaje se jutros u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP)

Vatrogasci su današnji radni dan u Splitu jutros počeli već u 6.30 sati kada su na poziv policije došli u gradski kvart Sućidar gdje je na parkingu uslijed jakog vjetra

pao bor. Nekoliko sati ranije, u 1.40 sati, uklonili su stablo sa ceste u Matoševoj ulici. Jučer su u 16.30 sati intervenirali u Rendićevoj ulici gdje je grana stabla pala na prometnicu, a već sat vremena kasnije isto se dogodilo i u Dubrovačkoj ulici.

Posla su jučer imale i njihove kolege u drugim dalmatisnkim gradovima i mjestima, među ostalim, u Makarskoj, Trogiru i u Komiži.

Po prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetrovito vrijeme nastavit će se i danas. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a duž obale ponegdje i bura uz olujne udare.