poboljšanje zdravstvene skrbi

Orebiću 345 tisuća kuna vrijedno sanitetsko vozilo

27.04.2020 u 15:06

Bionic
Reading

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić predao je u ponedjeljak u Orebiću ravnatelju korčulanskoga Doma zdravlja Sebastijanu Fabrisu 345 tisuća kuna vrijedno sanitetsko vozilo za ambulantu u Orebiću

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je tom prilikom kako je nabava vozila pomak naprijed u kvaliteti zdravstvene skrbi za stanovnike tog dijela županije.

'Dom zdravlja Korčula pokriva istočni dio otoka Korčule i zapadni dio poluotoka Pelješca, točnije Orebić i Trpanj. Odlična je odluka da se vozilo dodijeli baš ambulanti u Orebiću', rekao je Dobroslavić.

Ravnatelj korčulanskoga Doma zdravlja Sebastijan Fabris izjavio je kako je donacija vozila važna jer se pacijenti svakodnevno prevoze prema Dubrovniku, Splitu ili Zagrebu. 'U vozilo je ugrađen stražnji zračni ovjes koji čini ugodnijim putovanje pacijentima i osoblju', istaknuo je Fabris.

Načelnik Općine Orebića Tomislav Ančić rekao je kako je donacija vozila dokaz da, premda je sva pozornost zdravstvenih djelatnika usmjerena na borbu s pandemijom koronavirusa, ipak 'postoji briga o 'običnim' pacijentima'. 'Vozilo će znatno poboljšati zdravstvenu skrb u Općini Orebiću', istaknuo je Ančić.

Župan Dobroslavić na sastancima u Orebiću i Korčuli s gradonačelnikom Korčule i načelnicima peljeških i korčulanskih općina te općina Mljeta i Lastova, ravnateljima domova zdravlja u Dubrovniku, Korčuli i Veloj Luci te s predstavnicom županijskog Zavoda za javno zdravstvo razgovarao je o pandemiji koronavirusa.

'Situacija je dobra i stabilna. Već deveti dan nemamo novozaraženih, međutim, može se stanje brzo pogoršati u novim okolnostima pa moramo ostati odgovorni', iznio je zaključak oba sastanka župan Dobroslavić.