UZROK ISTJECANJE PLINA?

Opet eksplozija u Osijeku, poginula jedna osoba!

06.07.2014 u 12:43

Bionic
Reading

Snažna eksplozija jutros je znatno oštetila zgradu na osječkom Trgu bana Josipa Jelačića, iz koje su stanari evakuirani, a poginula je jedna osoba, koja je živjela u podrumskom stanu, koji je, kako se pretpostavlja, bio središte eksplozije, izvijestila je osječka Javna profesionalna vatrogasna postrojba (JPVP)

Zapovjednik postrojbe Boris Banjan izjavio je novinarima na mjestu događaja kako su dojavu zaprimili oko 9,20 sati, a kako je najveća destrukcija evidentirana u podrumskom stanu, a pretpostavlja se da je tamo bilo središte eksplozije.

S obzirom na to da je riječ je o starijem objektu sa šest stanova, koji je sada znatno oštećen, najprije se mora poduprijeti svod podrumskog stana, kako bi se osiguralo vatrogasce, pri raščićavanju ruševine i traganju, a zatvoren je dotok svih energenata, koji bi mogli biti potencijalno opasni u ovoj situaciji, kazao je Banjan.

Dodao je kako je eksplozija imala udarni val koji je napravio oštećenja i na gornjem dijelu zgrade, zidovima i prozorima.

Ocijenio je kako je objekt oštećen u tolikoj mjeri da se izvjesno vrijeme sigurno neće moći koristiti, a pretpostavlja se da bi jedan od uzroka mogao biti nakupljanje plina u podrumskoj prostoriji.